18.11.2019, kello 11.07

Euroopan Investointipankki:

Fossiilihankkeiden rahoitus loppuu

Euroopan Investointipankki (EIB) on vahvistanut lopettavansa rahoitustuet fossiilisten polttoaineiden hankkeille vuoden 2021 loppuun mennessä. EIB:n hallitus katsoo, että rahoitukset pitkään jatkuville fossiilisten polttoaineiden hankkeille eivät enää sovi pankin sitoumukseen kohti ilmastoneutraalia taloutta vuoteen 2050 mennessä.

Investointipankki on sitoutunut investoimaan 1 biljoonan euron edestä ilmastotoimiin ja ympäristön kestävyyteen vuodesta 2021 vuoteen 2030 ja asettamaan uuden päästöstandarditason 250 grammaan hiilidioksidia/ kWh, jolla korvataan nykyinen 550 g CO2/kWh standardi.

Tulevilla rahoituksilla pyritään kiihdyttämään puhtaan energian innovaatioita, energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian teknologioita. Investointeja halutaan suunnata myös hajautettuun energian tuotantoon, energian varastointiin ja sähköiseen liikenteeseen. Lisäksi pankin katseet on suunnattu tuuli- ja aurinkosähkön edellyttämien verkkoinvestointien varmistamiseen.

- Ilmasto on aikamme poliittisen agendan ykkösasioita. Tieteellisten arvioiden mukaan olemme suuntaamassa kohti vuosisadan loppua, joka on 3-4°C -astetta nykyhetkeä lämpimämpi. Mikäli näin käy, laajat alueet planeetastamme muuttuvat asuinkelvottomiksi aiheuttaen tuhoisia seurauksia ihmisille ympäri maapalloa, Euroopan Investointipankin pääjohtaja Werner Hoyer sanoo.

Lähde EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Shutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit