11.09.2019, kello 11.30

Maailman energiakongressi 2019

Globaali energiasektori tienristeyksessä

Maailma on kriittisessä risteyskohdassa, kun se yrittää mukautua ilmastonmuutokseen ja siirtyä puhtaaseen ja kestävään energiaan, totesi Arabiemiraattien energiaministeri Awaidha Mushed Al Marar avatessaan 24. Maailman energiakongressin Abu Dhabissa.

Al Marar huomautti, että koko maailman energiasektori muuttuu ennennäkemätöntä vauhtia ja tuottaa lukemattomia innovaatioita niin omalle kuin lähialoilleenkin. Hän sanoi lisäksi, että vahvistuva tarjonta- ja kysyntädynamiikka vaikuttaa paitsi kuluttajamarkkinaan myös päättäjiin ja sitä myötä sääntelytoimiin.

- Seisomme tänään tienristeyksessä, jossa on välttämättä siirryttävä uusiutuviin ja puhtaisiin energialähteisiin niin, että voimme saavuttaa YK:N kestävän kehityksen ja Pariisin vuoden 2015 ilmastosopimuksen tavoitteet, energiaministeri Al Marar lisäsi ja sanoi vielä oman maansa ottavan muutoksen hyvin tosissaan.

Maailman Energianeuvoston (WEC) puheenjohtaja Younghoon David Kim toisti omassa avauspuheenvuorossaan saman ajatuksen kuin Al Marar ja ylisti Arabiemiraattien pääkaupungin Abu Dhabin tulemista "kestävän energiatulevaisuuden rajapyykiksi".

Younghoon David Kim totesi lisäksi, että paikalliset ponnistelut ovat omiaan muutoksessa kohti monipuolisempaa ja kokemusperäisempää energiatulevaisuutta. Hänen mukaansa olemme nyt valmiita kiipeämään korkeammalle ja soutamaan ristiaallokossa.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: WEC

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit