17.05.2017, kello 15.33

Suomalaistoimistojen päästöt vähenivät

Green Office tuottaa tulosta

Suomen WWF Green Office -toimistot vähensivät 4 440 tonnia kasvihuonekaasupäästöjä vuonna 2016 edelliseen vuoteen verrattuna. Eniten vähenivät toimistojen sähkönkulutuksesta ja käytetyistä lentoliikennepalveluista aiheutuneet päästöt.

Saavutettu 4 440 tonnin kasvihuonekaasupäästömäärä vastaa samaa, jos nelihenkinen perhe lentäisi Helsingistä Gran Canarialle ja takaisin joka päivä vuoden ajan. Lentoliikenteen osuus päästövähennyksistä oli huomattava, mutta selvästi enemmän vaikutusta oli sähköllä ja erityisesti sillä, miten sähkön on tuotettu.

Hyviin tuloksiin vaikutti ratkaisevasti päästöttömästi tuotettu sähkö. Sähkönkulutus Green Office -verkostossa kasvoi, mutta sen aiheuttamat päästöt vähenivät, koska jo 57 prosenttia Green Office -toimistoista käyttää päästöttömästi tuotettua sähköä.

Digitalisoitumisen ja esimerkiksi jäähdytyksen yleistymisen myötä toimistojen energiankulutus kasvaa. Siksi on välttämätöntä toimia energiatehokkaasti ja pyrkiä minimoimaan kulutusta. Pelkästään Green Office -verkostossa vuoden aikana kulutetun sähkön määrällä Linnanmäen huvipuisto pyörisi 26 vuotta yötä päivää, Green Office -päällikkö Helka Julkunen WWF Suomesta kertoo.

Paperia toimistoissa säästettiin vuoden aikana yli puolen kilometrin korkuinen pino eli lähes kuusi miljoonaa arkkia. Myös jätemäärät kääntyivät laskuun.

ET on yksi Suomen Green Office-toimistoista

WWF Suomi käynnisti Green Office -ohjelman vuonna 2002. Suomen Green Office -verkostossa on mukana 403 toimistoa 150 eri organisaatiosta. Niissä työskentelee yhteensä noin 57 500 työntekijää.

Energiateollisuus ry:n (ET) Helsingin Kampissa sijaitseva toimisto kuuluu WWF Suomen Green Office-verkostoon. ET liittyi siihen jo vuonna 2007. ET:n sähkönkulutus laski vuonna 2016 lähes 8 prosenttia, ja paperinkulutus runsaat 5 prosenttia. Käytetyistä lentoliikennepalveluista aiheutuneet päästöt vähenivät 13 prosenttia. 

Suomen Green Office -toimistojen kasvihuonekaasupäästöjen vähenemistä on seurattu vuodesta 2007 ja tulokset ovat olleet kiitettäviä. Keväällä 2017 raportointivelvollisia toimistoja Suomessa oli yhteensä 380.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit