20.12.2016, kello 09.51

Energiayhtiöiden asiakastyytyväisyystutkimus 2016

Häiriötön sähkönjakelu arvossaan

Sähkönjakelun häiriöttömyys ja vikojen korjausnopeus saavat kiitosta energiayhtiöiden asiakkailta. Tuoreen asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan asiakkaat ovat aikaisempaa tyytyväisempiä oman energiayhtiönsä toimintaan.

Energiayhtiöiden asiakaspalveluhenkilöstön ystävällisyys, palveluhalu ja sovittujen asioiden hoitaminen saavat kiitosta energiayhtiöiden asiakkailta. Sähkön ja lämmönjakelun häiriöttömyys sekä yhtiöiden imago ovat asiakkaiden mielestä myös kohdallaan. Häiriöistä tiedottaminen tekstiviesteillä on osoittautunut asiakkaiden kannalta hyväksi ratkaisuksi.

Huonoimmat arvosanat saavat sähkön- ja lämmönkäytön neuvontapalveluiden toimivuus. Yhtiön läheisyyttä ja joustavuutta kuvaavissa imagotekijöissä taas oli suuria eroja eri yhtiöiden kesken. 

Kokonaistyytyväisyys 3,74 asteikolla 1-5

Energiayhtiöt saivat kokonaistyytyväisyyden arvosanaksi 3,74 asteikolla 1-5. Tulos on parantunut hivenen vuodesta 2015. Kokonaistyytyväisyyden trendi on ollut kuitenkin nouseva vuodesta 2011 lähtien.

Energiayhtiöiden asiakastyytyväisyystutkimus toteutettiin syksyllä 2016. Tutkimuksessa haastateltiin 30:n eri energiayhtiön asiakkaita — yhteensä lähes 7800 haastattelua. Haastatteluissa selvitettiin erikseen sähkön myynnin, sähkön siirron, kokonaistoimituksen (sisältäen sähkön myynnin ja sähkön siirron) ja kaukolämmön asiakkaiden tyytyväisyyttä.

Tutkimuksessa olivat mukana nyt ensimmäistä kerta kaikki suuret kaupunkiverkkoyhtiöt. Tutkimus toteutettiin nyt kuudennen kerran. Tutkimuksen toteutti IRO Research Oy.

Tutkimuksen kärkiyhtiöt toimialoittain:

Toimiala: Kaukolämpö
Alajärven Lämpö Oy
Kangasalan Lämpö Oy
Vaasan Sähkö Oy 

Toimiala: Kokonaistoimitus
Lahti Energia
Vaasan Sähkö Oy
Kuopion Energia Oy

Toimiala: Sähkön myynti
Vaasan Sähkö Oy
Etelä-Savon Energia Oy
Leppäkosken Energia Oy

Toimiala: Sähkön siirto
Vaasan Sähköverkko Oy
Kuopion Sähköverkko Oy
Vantaan Energia Sähköverkot Oy

Kuva Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit