20.09.2016, kello 16.11

Kaasuputkiyhtiö Baltic Connectorin johto

Härmälä hallitusjohtoon - Plit toimitusjohtajaksi

Baltic Connector Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin tiistaina 20.9. agronomi Esa Härmälä. Aiemmin yhtiön hallituksen puheenjohtajan tehtäviä hoitanut DI Herkko Plit nimitettiin 15.9. yhtiön toimitusjohtajaksi. Kumpikin aloittaa uudessa tehtävässään 1.10.2016.

Baltic Connector Oy on Suomen valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö, joka on perustettu hallinnoimaan Suomen ja Viron välille rakennettavaa kaasuyhdysputkea.

  Herkko Plit

Yhdysputken toteuttaminen avaa Suomen maakaasumarkkinat kilpailulle ja sitä pidetään sen takia tärkeänä energiapoliittisena hankkeena. Esa Härmälä oli muutama vuosi sitten ministeriön korkeimpana energiavirkamiehenä edistämässä putkihanketta neuvotteluissa Baltian maiden ja Euroopan komission kanssa.

Euroopan komissio on ilmoittanut myöntävänsä Baltic Connector Oy:lle ja Viron siirtoverkkoyhtiö Elering AS:lle yhteensä 187,5 miljoonaa euroa tukea kaasuyhdysputken rakentamiseen.

Ja hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta on puolestaan esittänyt hankkeelle kansallista rahoitusta 28 miljoonaa euroa vuoden 2016 kolmanteen lisätalousarvioesitykseen.

Pääkuva: Maaseudun Tulevaisuus

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit