03.07.2014, kello 13.39

Havainnekuva tulevasta aurinkovoimalasta Parrukatu 2:ssa

Helen rakentaa aurinkovoimalan Suvilahteen

Helsingin Energia käynnistää aurinkoenergiaohjelman rakentamall aurinkovoimalaitoksen Helen Sähköverkko Oy:n sähköaseman katolle. 1200 aurinkopaneelista koostuvan, teholtaan 300 kW voimalan vuotuinen tuotantomäärä on noin 260 MWh, eli suunnilleen 130 kerrostalokaksion vuosikulutuksen verran.

Suomen tämänhetkinen verkkoon kytketty aurinkosähkön tuotantokapasiteetti on arviolta noin 3000 kW, joten Helsingin Energian hanke kasvattaa koko Suomen aurinkosähkökapasiteettia noin 10 prosentilla.

Suvilahden aurinkovoimalainvestointi tulee maksamaan noin 600 000 euroa ja siihen käytetään Helsingin Energian Ympäristöpenni-tilille kertyneitä varoja. Ympäristöpenni on Helsingin Energian sähkötuote, jossa asiakas voi ostaa uusiutuvaa energiaa ja samalla vaikuttaa uuden uusiutuvan energian lisäämiseen.

Omalla nimikkopaneelilla voi lisätä aurinkosähköä 

Aurinkosähköinvestoinnin myötä Helen tuo markkinoille uuden palvelun, jossa asiakkaat voivat hankkia  voimalasta oman nimikkopaneelinsa ja sen tuotannon itselleen. Palvelun tuotetiedot ja hinnat julkaistaan tulevana syksynä, mutta niitä voi jo nyt ennakkovarata ilman sitoutumista ostoon osoitteessa helen.fi/aurinkovoimala. Suvilahden aurinkovoimalan on tarkoitus olla tuotannossa kevättalvella 2015 heti aurinkosähkön tuotantokauden alkaessa.

Aurinkoenergiaratkaisujen ja uusien palveluiden kehittäminen on merkittävä osa  Helsingin Energian strategiaa, jonka tavoitteena on hiilidioksidineutraali energiantuotanto.

- Tavoitteenamme on lisätä kotimaista aurinkosähkön tuotantoa ja tuoda markkinoille palveluita erilaisille asiakkaille. Tällainen aurinkovoimalaitoskonsepti on yksi tapa tarjota aikallisesti tuotettua aurinkosähköä kerrostaloasukkaille tai niille aurinkoenergiasta kiinnostuneille, joilla ei ole halua tai mahdollisuutta investoida omaan kiinteistöön asennettaviin paneeleihin, sanoo Energiaratkaisut-yksikön päällikkö Perttu Lahtinen.

Lisätietoja

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit