24.06.2015, kello 15.45

Kuntien sähkönkulutus vuonna 2014:

Helsinki ykkönen - Tornio kakkonen - Sottunga viimeinen

Tuore kuntien sähkönkulutustilasto osoittaa, että vuonna 2014 ei sijoituksissa tapahtunut merkittäviä muutoksia. Kärkikymmenikössä Tornio nousi 3. sijalta toiseksi, kun Outokummun Tornion terästehtaan sähköntarve jatkoi kasvuaan.

Tilaston selvä ykkönen 4503 gigawattitunnin (GWh) kulutuksellaan on Helsinki, jonka kulutus väheni 1,2 prosenttia vuodesta 2013. Helsingissä sähköä kuluttivat eniten palvelut ja rakentaminen (62 %), sen jälkeen asuminen ja maatalous (32 %) ja vasta kolmantena teollisuus (6 %).

Helsingin jälkeen kärkikymmenikön miehittävät energiavaltaiset teollisuuspaikkakunnat lukuun ottamatta Espoota, joka on yhdeksäntenä. Esimerkiksi Torniossa ja paperipaikkakunta Jämsässä (4.) teollisuuden osuus sähkönkulutuksesta oli viime vuonna 94 prosenttia.

Sottunga kulutti yhden gigawattitunnin

Viime vuoden pienin sähkönkuluttajakunta oli edellisvuosien tapaan Sottunga. Sottungalaiset kuluttivat yhden gigawattitunnin eli miljoona kilowattituntia sähköä. Se tuli pelkästään asumisesta ja maataloudesta.

Sottungan edellä oli kolme muuta Ahvenanmaan saaristokuntaa - Kökar, Kumlinge ja Brändö.

Myös maakunnista vastaava tilasto

Kuntien sähkönkulutustilastoon on laskettu eri kuntien alueella tapahtunut asumisen ja maatalouden, teollisuuden sekä palvelujen ja rakentamisen sähkönkulutus vuonna 2014. Vastaava tilasto on tehty myös maakunnittain.

Energiateollisuus ry julkisti kaikkien kuntien ja maakuntien sähkönkulutukset nyt kahdeksannen kerran, ensimmäiset nykymuotoisina julkistetut tilastot kuntien ja maakuntien sähkönkulutuksesta koskevat vuotta 2007.


Tästä kuntien ja tästä maakuntien sähkönkulutustilastoon 2014

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit