15.10.2019, kello 10.53

Pohjoismainen markkina edelläkävijänä

Hiilineutraaliutta ei ilman energiatehokkuustoimia

Markkinoilla on viimeisen vuoden aikana tajuttu, että on todellinen tarve saavuttaa hiilineutraalius. Mutta se ei toteudu pelkästään uusiutuvan sähkön käyttöä lisäämällä. Siihen tarvitaan myös tuntuvia lisätoimia energiatehokkuudessa, sanoo Schneider Electricin Euroopan toimintojen varatoimitusjohtaja Barbara Frei.


Schneider Electricin Euroopan toimintojen varatoimitusjohtaja Barbara Frei.

Yhtiönsä innovaatiotapaamisessa Barcelonassa puhunut Frei totesi, että paitsi yrityksissä myös päättäjien keskuudessa on nopeasti havahduttu siihen, että kestävää kehitystä ja siihen liittyvää hiilineutraaliutta tarvitaan mahdollisimman nopealla aikataululla. Muutos suhtautumisessa näkyy erityisesti Euroopassa.

Frein mukaan on kuitenkin selvää, että vaikka satojatuhansia sähköautoja levittäytyy Euroopan maanteille, tarvitaan myös energiatehokkuuden lisäämistä leikkaamaan energian tarvetta ja kulutusta sekä helpottamaan päästöjen vähentämistä.

Puhuja arvioi, että seuraava energiatehokkuuden merkittävä parannusaalto koetaan rakennuksissa, joissa on tässä suhteessa huomattavasti käyttämätöntä potentiaalia. Hän varoitti kuitenkin, että haluttomuutta näiden askelien ottamiseen on laajalti.

Barbara Frei sanoi silti suhtautuvansa myönteisesti tulevaisuuteen, kun ihmiset alkavat nyt nähdä puhtaiden teknologioiden mahdollisuudet ja hyödyt. Hän mainitsi erikseen pohjoismaisen markkinan, jonka katsoo olevan johtoasemassa tähdättäessä kohti tehokkaampaa ja kestävämpää taloutta.

- Teknologia itsessään on jo täällä, luulenpa että se on ollut täällä jo 25 vuotta sitten. Nyt se on vain halvempaa, luotettavampaa ja nopeampaa.

Lähde: EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit