28.01.2020, kello 09.31

Ponsivuoren tuulipuisto valmistui

Ikealle Suomessa lisää tuulivoimaa

Uusiutuvan energian kehitys- ja rakentamisyhtiö OX2 on luovuttanut Ponsivuorelle pystytetyn 30 MW:n tuulipuiston IKEA Suomelle.

Etelä-Pohjanmaan Kurikassa sijaitseva tuulipuisto koostuu seitsemästä Nordex- turbiinista, jotka ulottuvat 210 metrin korkeuteen. Tuulipuiston perustus- ja tietöistä vastasi Keski-Suomen Betonirakenne ja verkkoon liittämisestä sähkösiirtoyhtiö Caruna.

Tammikuun 23. päivä Ikealle luovutetun Ponsivuoren tuulipuiston teknisestä ja taloudellisesta hallinnoinnista vastaa OX2. Se hallinnoi Ponsivuoren lisäksi IKEA Suomen Ajoksen tuulipuistoa. OX2 on vuonna 2004 Ruotsissa perustettu laaja-alaisia energiaratkaisuja tarjoava yritys, joka Ruotsin ja Suomen lisäksi toimii myös Saksassa, Ranskassa, Puolassa ja Liettuassa.

- Ponsivuoren tuulipuiston vuosittainen energiantuotanto on arviolta noin 100 gigawattituntia, mikä vastaa noin 20 000 kotitalouden sähkönkulutusta keskimääräisellä 5 000 kilowattitunnin vuosikulutuksella, sanoo OX2 Suomen maajohtaja Teemu Loikkanen.

- IKEA on sitoutunut tavoitteeseen olla ilmastopositiivinen vuoteen 2030 mennessä ja vauhdittaa siirtymistä vähäpäästöiseen talouteen. Investointimme puhtaaseen, uusiutuvaan tuulivoimaan ovat tämän tavoitteemme ytimessä, toteaa puolestaan IKEA Suomen vastuullisuuspäällikkö Tiina Suvanto.

Ponsivuori on yksi neljästä tuulipuistosta, jotka OX2 sitoutui rakentamaan Ikealle lokakuussa 2018 tehdyn sopimuksen mukaisesti. Kolme muuta ovat Marttilan kunnassa sijaitseva Verhonkulman sekä Maalahden kunnassa sijaitsevat Långmossan ja Ribäckenin hankkeet. Tuulipuistojen yhteiskapasiteetti on 107,4 MW ja turbiinien määrä 25.

Teksti: Jukka Kortelainen/ OX2

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Talousilmasto

Tämä on niin surullista.

- la helmik. 01 23:33:14 2020