10.03.2020, kello 09.36

Halutaan laajaa vastuunjakoa

Ilmasto tärkeä yli 90 %:lle EU-kansalaisista

Ilmastonmuutos, ilmansaasteet ja jätteet ovat kolme tärkeintä ympäristöasiaa EU-kansalaisille, kertoo tuore Eurobarometri-tutkimus.

Kaikkiaan 94 prosenttia tutkimukseen vastanneista ihmisistä kaikissa EU-maissa on sitä mieltä, että ympäristönsuojelu on tärkeää heille. Lisäksi 91 prosentin mielestä ilmastonmuutos on vakava ongelma unionissa, ja vastaajista 80 prosentin mielestä EU:n pitää suojella ympäristöä lainsäädännöllisin keinoin.

Ilmastonmuutoksen rinnalle selvityksestä nousee esille kaksi muuta tärkeäksi koettavaa ympäristöasiaa: ilmansaasteet ja jätteet. Vastaajien mielestä paras ratkaisu ympäristöongelmiin on muuttaa tapoja, joilla kulutamme, tuotamme ja käymme kauppaa.

Tutkimuksesta käy ilmi myös, että vastaajista enemmistön mielestä vastuu ympäristöteoista pitää jakaa laajasti – siihen on osallistuttava paitsi teollisuuden ja isojen yhtiöiden, myös kansallisten hallitusten ja EU:n sekä kansalaisten itsensä.

Ympäristö-, meri- ja kalastuskomissaari Virginijus Sinkevičius sanoo, että selvityksen tulokset eivät yllätyksellisiä. Hänen mukaansa Euroopan Vihreän diilin myötä nämä ovat juuri niitä kansalaisten huolia, jotka komissio on halunnut osoittaa.

- On rohkaisevaa nähdä, että niitä perusteellisia muutoksia, joita aiomme taloudessa ja yhteiskunnassa toteuttaa, kannatetaan ja että ihmiset haluavat olla aktiivisesti mukana muutoksessa, Sinkevičius lisää.

Lähde: EnergyLiveNews
Teksti: Jukka Korteainen/ Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit