02.06.2017, kello 10.01

Energiateollisuus jatkaa ilmastopoliittisia ponnisteluja

Ilmastosopimus ei tähän kaadu

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ilmoitus vetäytyä kansainvälisestä ilmastosopimuksesta on haitallinen planeetallemme, mutta myös Yhdysvalloille itselleen. Kansainvälinen ilmastosopimus ei kuitenkaan tähän kaadu. Näin arvioi Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.

— Presidentti Donald Trumpin ilmoitus vetäytyä Pariisin ilmastosopimuksesta ei kaada sopimuksen toteuttamista. Jokainen hidaste ilmastonmuutoksen hillinnän tiellä on kuitenkin surullista, Leskelä huomauttaa.

Leskelän mielestä ilmastohaasteen voittaminen edellyttää johtajuutta. Presidentti Trump taas vaikuttaa olevan enemmän innostunut fossiilisista polttoaineista ja historiasta kuin uusien ratkaisujen kehittämisestä, joilla ilmastonmuutos saataisiin kuriin.

— Pariisin sopimus lisäsi merkittävästi kansainvälistä luottamusta, jota tarvitaan ilmastoratkaisuiden kehittämiseksi. Suomen ja Euroopan Unionin on jatkettava ponnisteluja uusien teknologisten ratkaisujen kehittämisessä ja kansainvälisen ilmastotyön diplomatiassa, Leskelä huomauttaa.

— Suomessa energiateollisuus on edelleen sitoutunut tavoitteeseensa rakentaa hiilineutraali energiajärjestelmä.

Leskelän visiossa hiilineutraalius on merkittävä mahdollisuus.

— Hiilineutraali tuotanto, älykkäät energiaverkot ja uudet energiapalvelut tarjoavat suomalaisille uutta työtä ja parempaa elämänlaatua. Muutos on mahdollinen — samalla energian hinta säilyy kilpailukykyisenä ja toimitusvarmuus pysyy korkeana.

Presidentti Trumpin ilmoituksesta huolimatta kansainvälisen ilmastopolitiikan suunta ei kuitenkaan ole muuttumassa. Tämä on Leskelän mielestä lohdullista.

— Viime päivinä monien valtioiden johtajat ja elinkeinoelämä ovat vedonneet ilmastomuutoksen torjumisen puolesta ja ilmoittaneet sitoutumistaan ilmastopoliittisiin toimiin.

Kuva Olli Häkämies

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit