23.01.2019, kello 09.51

Kiinan hankkeen ohi

Intiaan maailman suurin aurinkovoimala

Intian aurinkoenergiayhtiö SECI odottaa tulevasta Ladakhin aurinkoenergiafarmista maailman suurinta. Sen kapasiteetiksi on suunniteltu 3 GW, millä se ohittaa kiinalaisen Datongin aurinkoenergiahankkeen, uutisoi Smart Energy International.

Tulevan aurinkovoimafarmin kotipaikka Ladakh sijaitsee Jammun ja Kashmirin osavaltiossa, jossa auringonpaistetta riittää yltäkylläisesti ja ilma on puhdasta ja kirkasta.

Hankkeen on määrä valmistua vuonna 2023. Laitoksen puhtaasti tuottaman sähkön ansiosta ilmakehään vapautuu vuodessa hiilidioksidia ja muita kasvihuonekaasuja 12 750 tonnia aiempaa vähemmän.

Aurinkoenergiafarmin tuottama sähkö johdetaan 900 kilometrin päähän, Haryanan osavaltiossa sijaitsevan Kaithalin alueen käyttöön. Ladhakin laitosta täydennetään myöhemmin toisella 2,5 GW aurinkovoimalalla, joka tulee Kargilin alueelle.

Hankkeiden odotetaan edistävän kaukaisten raja-alueiden kehittymistä ja synnyttävän työpaikkoja paitsi itse aurinkofarmeille myös uusiutuvan sähkön varastointitarpeiden ja kantaverkon rakentamisen myötä.

Jammu & Kashmirin osavaltion alueella on tarkoitus toteuttaa kaikkiaan 7,5 GW:n edestä aurinkoenergiaprojekteihin liittyviä tarjouskilpailuja. Intian Times-lehti on siteerannut aurinkoenergiayhtiö SECIn johtajaa SK Mishraa, joka on todennut, että tulevissa tarjouskilpailuissa otetaan entistä paremmin huomioon alueen haasteellinen maantiede.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Stock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit