15.12.2016, kello 14.24

Säätösähkön saantia turvataan

Isohaaran automaatio uusitaan

Pohjolan Voima (PVO) uusii Kemijoen suulla sijaitsevan Isohaaran vesivoimalaitoksen sähköautomaation. Uudistuksella varmistetaan voimalaitoksen kyky tuottaa oikea-aikaisesti tasapainottavaa säätösähköä.

Uusintaprojektissa modernisoidaan 1990-luvun alussa käyttöön otetut Vallitunsaaren 3. ja 4. koneen automaatiojärjestelmät. Projektiin sisältyvät myös turbiinien ja generaattorien huoltaminen.

- Automaation uusinta turvaa Isohaaran voimalaitoksen kyvyn tuottaa uusiutuvaa ja kotimaista säätösähköä. Lisäksi uusittavat automaatiojärjestelmät tehostavat laitteiden kunnonvalvontaa ja vianhakua, PVO-Vesivoiman kehityspäällikkö Juha Kähkölä sanoo.

- Uuden tekniikan ansiosta koneistojen kunnon kehityksestä saadaan aiempaa tarkempaa tietoa ja muutos - ja huoltotöitä voidaan tehdä myös etäyhteydellä, mikä helpottaa kunnossapitoa.

Aiempaan verrattuna uusi reletekniikka säästää myös tilaa, kun sähkökaappien lukumäärä vähenee olennaisesti. Kaapeloinnissakin syntyy säästöä, kun tiedonsiirto- ja väylätekniikka on aiempaa kehittyneempää.

Työt Isohaaran Vallitunsaaren 4. koneella alkoivat keskiviikkona 7.12.2016 ja valmistuvat alustavan aikataulun mukaan helmikuun loppupuolella. Sen jälkeen uusitaan 3. koneen automaatio, joka valmistuu huhtikuun puolessavälissä 2017.

Kuva: PVO

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit