11.06.2015, kello 08.50

Fukushimasta huolimatta

Japani aikoo palata ydinvoimaan

Japani suunnittelee palaavansa ydinvoimaan jo lähitulevaisuudessa. Maan teollisuusministeriön luonnonvara- ja energiakomitea on asettunut tukemaan hallituksen suunnitelmaa kattaa sähköntarpeesta 20–22 prosenttia ydinvoimalla vuoteen 2030 mennessä.

Vihreää valoa näytetään tuntuvasta vastustuksesta huolimatta. Tsunamin aiheuttaman Fukushiman vuoden 2011 onnettomuuden jälkeen japanilaiset ovat kritisoineet voimakkaasti liiallista riippuvuttaan ydinvoimasta.

Ennen onnettomuutta ydinvoima kattoi Japanin sähköntarpeesta lähes 30 prosenttia. Vuonna 2013 osuus oli pudonnut yhteen prosenttiin.

Hallituksen ehdotus ydinvoiman lisäämisestä perustuu oletukseen, että muutamien ydinvoimaloiden käyttöaikaa pidennetään 40 vuodesta 60 vuoteen.
Ennen tätä hallituksen on kuitenkin saatava suunnitelman toteutus siihen vaiheeseen, että ydinvoimalat käynnistetään uudelleen. Ne ovat olleet suljettuina Fukushiman onnettomuudesta lähtien.

Hallituksen suunnitelma avattiin konsultaatioille 2.6.2015. Sen odotetaan tulevan lopullisesti hyväksytyksi hallituksessa heinäkuun puolivälin tienoilla.

Ydinvoiman lisäksi Japanin sähköntuotantopaletti koostuisi uusiutuvasta energiasta, jonka osuudeksi kaavaillaan 22–24 prosenttia, sekä nesteytetystä maakaasusta (27 %) ja kivihiilestä (26 %).Kuvat: Scanstockphoto ja EnergyMarketPrice

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit