23.10.2019, kello 09.59

Brittipääministeri itse puikkoihin

Johnson johtamaan ilmastonmuutoskomiteaa

Britannian pääministeri Boris Johnson on ilmoittanut asettuvansa itse johtamaan oman hallituksensa asettamaa ilmastonmuutoskomiteaa. Päätöksellään hän haluaa tiivistää ministeristönsä työtä valtavien ympäristöhaasteiden voittamiseksi.

Pääministerin lisäksi komiteassa istuvat ministerit, jotka ovat vastuussa kansallisesta ja kansainvälisestä ilmastopolitiikasta. Komitea pyrkii hallintorajat ylittäviin toimiin, joilla suojellaan ympäristöä, vähennetään päästöjä ja parannetaan ilmanlaatua.

Päätavoitteena on varmistaa toimenpiteet, joilla Britannia täyttää vuoden 2050 hiilineutraaliustavoitteensa ja edistää laajempia kansainvälisiä ponnistuksia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ilmastomuutoskomitea ohjaa lisäksi marraskuussa 2020 Glasgowissa pidettävän YK:n tärkeän ilmastokokouksen valmisteluja.

Pääministeri Johnson sanoo haluavansa tehdä Britanniasta maailman puhtaimman ja vihreimmän kansakunnan ja innostamaan muita maita seuraamaan brittien esimerkkiä.

- Tiedämme ihmisten ympäri Yhdistynyttä Kuningaskuntaa olevan innokkaita suojelemaan planeettaamme ja niinpä meidän on jatkettava erinomaista työtämme, jota tämä hallitus on tehnyt ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ympäristömme kohentamiseksi, Johnson totesi.

Lähde: EnergyLiveNews

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Flickr

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit