30.12.2015, kello 15.18

Uusi sähköverkkoyhtiö Kymenlaaksoon

Kaakon Alueverkko aloittaa

Kymenlaaksossa aloittaa toiminta uusi sähköverkkoyhtiö. Kaakon Alueverkko Oy:n taustalla ovat Haminan Energia ja Kymenlaakson Sähköverkko Oy.

Kaakon Alueverkko Oy:n verkko-omaisuus perustuu Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja Haminan Energia Oy:n 110 kilovoltin verkkoihin. Lisäksi uusi yhtiö ostaa kantaverkkoyhtiö Fingrigiltä 110 kilovoltin verkkoja alueelta. Fingridin verkot sijaitsevat Kyminlinnan, Kymin, Vehkalahden, Raipon ja Summan välisillä alueilla. Uudella alueverkkoyhtiöllä on perustamisvaiheessa sähköverkkoa noin 150 kilometriä, jota pitkin siirretään sähköä pääasiassa yhtiön omistajien tarpeisiin.

— Alueen 110 kilovoltin kantaverkon osa on iäkäs ja saneerauksen tarpeessa. Nyt perustetun yhtiön tehtävä on turvata alueen suurjännitteisen siirtoverkon kehittäminen vastaamaan nykyisiä ja tulevia tarpeita. Tavoitteemme on kehittää Kaakon Alueverkko Oy:n puitteissa Etelä- Kymenlaaksoon yhtenäinen 110 kV verkkorakenne, jonka avulla voidaan suurenkin sähkönkäyttäjän sijoittuminen alueellemme hoitaa kustannustehokkaasti, toteaa varatoimitusjohtaja Pekka Raukko Haminan Energiasta.

Kaakon Alueverkko Oy:n omistus jakaantuu tasaan yhtiöiden kesken. Kymenlaakson Sähköverkon edustajiksi Kaakon Alueverkko Oy:n hallitukseen on nimetty toimitusjohtaja Raimo Härmä ja kehityspäällikkö Seppo Yrjönen. Haminan Energian edustajat ovat varatoimitusjohtaja Pekka Raukko sekä verkostoliiketoiminnan johtaja Kalevi Mattila.

Kuva: Lehtikuva Oy

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit