31.10.2016, kello 15.32

Arviolta 6 prosentin lisäys tälle vuodelle

Kaasun kysyntä EU:ssa kasvaa

Kaasualan eurooppalainen kattojärjestö Eurogas odottaa kaasun kysynnän kasvavan EU:ssa kuluvana vuonna 6 prosenttia vuoteen 2015 verrattuna. Kysyntää kasvattaa kaasun käytön lisääntyminen niin sähköntuotannossa kuin liikenteessä.

Alustavien arvioiden mukaan kaasun kulutus EU-maissa nousisi tänä vuonna 447 miljardiin kuutiometriin, mikä vastaa 374 miljoonaa tonnia öljyä (mtoe) tai 4 828 terawattituntia (TWh) sähköä. Arvion pohjana on kysely, joka kattaa noin 85 prosenttia EU:n kaasumarkkinoista.

Kaasun käyttö sähköntuotannossa on lisääntynyt useissa EU-maissa kuten Ranskassa, Saksassa, Italiassa ja Hollannissa. Esimerkiksi Ranskassa kaasun kysyntä tuplaantui vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja Saksassa useita uusia kaasuvoimaloita on käynnistetty kilpailukykyisen hinnan ansiosta.

Myös Tshekissä kaasun kulutus lisääntyy teollisuustuotannon ja talouskasvun myötä. Eurogas näkee kaasun käytön lisääntymisen sähköntuotannossa olevan merkki myös siitä, että halutaan nopeaa ja kustannustehokasta tapaa vähentää kasvihuonekaasuja.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit