01.07.2014, kello 16.09

Kaksi energiakisaa käynnistyi

Tulevana syksynä ratkaistaan kaksi juuri käynnistynyttä energiakilpailua. Tekniikka&Talous-lehti myöntää syyskuussa Vuoden energiateko –tunnustuksen Suomalaisen Energian Päivässä 11.9. Helsingissä. Lokakuussa on taas vuorossa Energiafoorumi ry:n ja Expomark Oy:n järjestämä Vuoden EnergiaOivallus –kilpailu, jonka tulokset julkistetaan EnergiaForum 2014 –tapahtumassa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 28.10.

Tekniikka&Talous-lehden myöntämä Vuoden energiateko –tunnustus annetaan henkilölle tai tiimille, joka on yltänyt merkittävään energia-alan tekoon. Lehti toivoo lukijoiltaan heinäkuun loppuun mennessä ehdotuksia henkilöstä tai tiimistä, jolle tunnustus olisi syytä antaa. Ehdotuksessa on syytä perustella, miksi juuri kyseinen henkilö tai tiimi olisi syytä palkita.

Kilpailussa etsitään vaikuttavaa, ilmastonmuutosta hidastavaa, ajankohtaista ja edistyksellistä suomalaista energiatekoa. Ehdotusten pohjalta kilpailun raati valitsee elokuun alkupuolella kilpailun finalistit. Tekniiikka&Talouden lukijat voivat äänestää finalistien joukosta omaa suosikkiaan elokuun aikana.

Kilpailun raadissa ovat mukana johtaja Jukka Leskelä Energiateollisuus ry:stä, johtaja Mari Pantsar-Kallio Sitrasta, professori Jarmo Partanen Lappeenrannan teknillisestä ylipistosta, puheenjohtaja Risto Sulkava Suomen Luonnonsuojeluliitosta, liiketoimintajohtaja Iivo Vehviläinen Gaiasta sekä toimittaja Tuula Laatikainen ja päätoimittaja Jyrki Alkio Tekniikka&Talous-lehdestä.

Ehdota tunnustuksen saajaa klikkaamalla tästä.

Vuoden EnergiaOivallus –kilpailun palkintosummana 10 000 euroa

Vuoden EnergiaOivallus -kilpailu etsii uusia oivalluksia teemoilla energiatehokkuus ja energiansäästö. Kilpailussa haetaan toteutettavaa tai valmista, ennen julkaisematonta ratkaisua energiansäästöön tai energiatehokkuuteen.

Kilpailuun voivat osallistua henkilöt tai ryhmät lähettämällä lyhyen vapaamuotoisen hakemuksen postissa tai sähköpostilla 15.9.2014 mennessä osoitteella: Expomark Oy, Eini Ontronen, Puistokatu 2 A, 40100 Jyväskylä tai eini.ontronen@expomark.fi.

Palkintosummana jaetaan 10 000 euroa, josta 5 000 euroa lahjoittaa Suomen Messusäätiö ja 5 000 euroa Energiafoorumi ry. Kilpailuraadilla on oikeus jakaa summa harkintansa mukaan yhdelle tai useammalle palkittavalle.

Raatiin kuuluvat puheenjohtajana professori Pekka Pirilä, johtaja Pertti Salminen Energiateollisuus ry:stä, johtava asiantuntija Mikael Ohlström Elinkeinoelämän Keskusliitosta ja asiantuntija Lauri Muranen Energiafoorumi ry:stä.

Sekä Vuoden Energiateko – että Vuoden EnergiaOivallus – kilpailu järjestetään nyt kolmatta kertaa. Kolmannen kerran järjestettiin kuluvana vuonna myös Vuoden Ilmastoteko –kilpailu, jossa ykkössijan pokkasi Oulun Sähkönmyynti Oy:n lähienergiaan keskittynyt Farmivirta.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit