31.03.2020, kello 10.16

Tuplasti vuoteen 2030

Kalifornia kohti puhdasta energiaa

Yhdysvaltain väkirikkain osavaltio Kalifornia pyrkii vähentämään kasvihuonekaasuja sähköntuotantosektoriltaan 46 miljoonaa tonnia vuoteen 2030 mennessä.

Hiilijalanjälkensä pienentämiseksi ja uusiutuvan energian lisäämiseksi kokonaisenergiapaletissa Kalifornian sähköntuotantoyhtiöiden liitto CPUC on julkistanut suunnitelman, jonka mukaan osavaltio aikoo kaksinkertaistaa puhtaan energian kapasiteettinsa vuoteen 2030 mennessä.

Kapasiteetin tuplaaminen tarkoittaa samalla, että sähköntuotantosektorin kasvihuonekaasupäästöt pienentyvät 46 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Vähennys on suunnilleen 56 prosenttia vuoden 1990 tasosta, millä ohitetaan samalla osavaltion tavoite vähentää päästöjä 40 prosenttia samalla ajanjaksolla.

Sähköyhtiöiden liitto täsmentää, että päätöksellä tuetaan Kalifornian uurastusta ilmastonmuutosta vastaan ja samalla ylläpidetään luotettavaa sähköverkostoa. Mutta liiton mukaan on välttämätöntä rakentaa lähes 25 GW lisää uusiutuvaa energiantuotantokapasiteettia vuoteen 2030 mennessä. Tästä määrästä lähes 9 GW on uutta varastointikapasiteettia, mikä on noin kahdeksan kertaa enemmän kuin Yhdysvalloissa oli kaikkiaan varastointikapasiteettia vuonna 2018.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Shutterstock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit