03.01.2018, kello 10.27

Saksan Energiateollisuus viestii

Kolmannes Saksan sähköstä uusiutuvaa

Vuonna 2017 Saksa tuotti sähköstään jo kolmanneksen uusiutuvalla energialla, toteaa maan energiateollisuuden etujärjestö BDEW.

Vihreän energian osuus Saksan sähköpaletissa nousi edellisvuoden 29 prosentista useita prosenttiyksikköjä pitkälti tuulivoiman ansiosta, joka nousi maan kolmanneksi suurimmaksi sähköntuotantolähteeksi ohittaen maakaasun ja ydinvoiman.

BDEW:n mukaan hiilen osuus Saksan sähköntuotannossa putosi edellisvuoden 40,3 prosentista 37 prosenttiin vuonna 2017, kun kuusi hiilivoimalaitosta suljettiin.

Alan etujärjestö varoittaa kuitenkin, että elleivät päättäjät ole valmiita tekemään huikeita investointeja vaihtoehtoisiin energialähteisiin ja vähäpäästöisiin maakaasuvoimaloihin, kivihiili- ja ruskohiilivoimalaitosten väheneminen johtaa sähköpulaan viimeistään vuonna 2023.

BDEW:n puheenjohtaja Stefan Kapferer sanoo lukujen esittävän vakuuttavasti, että alalla on meneillään kiihtyvä muutos hiili-intensiivisestä vähähiiliseen tai jopa täysin hiilivapaaseen sähköntuotantoon.

- Energiateollisuus on selvästi oikeassa kurssissa energia- ja ilmastotavoitteiden kanssa: alamme kykenee vähentämään hiilidioksidipäästöjä 40 prosenttia vuoteen 2020 mennessä verrattuna vuoteen 1990.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit