18.09.2015, kello 08.23

Jos Cañete saa tukea …

Komissio nostamassa energiatehokkuustavoitetta?

Energiakomissaari Miguel Arias Cañete haluaa kohottaa unionin energiatehokkuustavoitteen vuodelle 2030 aiemmin sovitusta 27 prosentista 30 prosenttiin.

– Mikäli saan poliittista tukea, yritän puskea energiatehokkuudelle 30 prosentin lisäystavoitteen vuodelle 2030, Cañete sanoi Shellin Energiavisio – tapahtumassa keskiviikkona 16.9.

Mikäli tavoitteen nosto onnistuu, vähentää se EU:n energiapaletissa maakaasun osuutta nykyisiin arvioihin perustuvasta 25 prosentista 21 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Itäisessä Euroopass epäileviä tuomaita 

EU-johtajien viime lokakuussa sopimaa 27 prosentin tavoitetta edelsi repivä kiista kunnianhimoisempaa maalia tavoittelevien jäsenmaiden ja lähinnä itäeurooppalaisten löysempiä sitoumuksia haluavien jäsenmaiden kesken.

Kiistasta huolimatta kunnianhimoisempi tavoite on Cañeten mielestä mahdollinen. Mutta ei kaikkien, esimerkiksi Euroopan Parlamentin varapuheenjohtaja, romanialainen Adina-Ioana Vălean epäilee idean toteutumista.

– Se voi olla toteutettavissa, mutta ensin on tiedettävä, mikä vaikutus on sillä, mitä olemme saavuttaneet tähän mennessä. Meidän on kuultava se, ennen kuin sitoudumme mihinkään enempään, Vălean totesi.

EU ei ole vielä päässyt nyt voimassa olevaan 20 prosentin energiatehokkuustavoitteeseen, joka on tarkoitus saavuttaa viimeistään vuoteen 2020 mennessä.
Jos jäsenmaat täyttävät tämän direktiivin vaatimukset täysimääräisesti, on Cañeten mukaan helppo saavuttaa myös 30 prosentin tavoite vuoteen 2030 mennessä.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit