25.08.2017, kello 09.29

Suomen ensimmäinen tuulipuisto puretaan

Korsnäsin puisto vanhentunut

Suomen vanhin tuulipuiston Korsnäsissä on tullut elinkaarensa päähän. Vaasan Sähkö Oy:n omistama puisto puretaan 26 vuoden ikäisenä.

Suomen ensimmäinen tuulipuisto rakennettiin vuonna 1991 Korsnäsin kuntaan Etelä-Pohjanmaalle Vaasan lähelle. Puistoon asennettiin neljä myllyä, joiden teho on 200 kilowattia. Nyt Suomen vanhinnat myllyt on päätetty purkaa — laitokset ovat saapuneet elinkaarensa päähän teknisesti ja taloudellisesti.

26 vuoden aikana tuulipuisto on tuottanut noin 25 gigawattituntia sähköä. Nykyaikaisiin tuulivoimalaitoksiin verrattuna 200 kilowatin tehoinen laitos on pieni — jo pitkään Suomessa on rakennettu kolmen megawatin tehoisia laitoksia ja uusimmilla laitoksilla saavutetaan jo yli viiden megawatin teho.

Voimalaitosten purkaminen kestää noin kaksi viikkoa. Purettavien myllyjet osat päätyvät kierrätykseen — lopuksi alue maisemoidaan. Purkutöistä vastaa Delete Finland Oy.

Korsnäsin tuulipuiston omistaa Vaasan Sähkö Oy:n tytäryhtiö, VS Tuulivoima Oy. Vaasan Sähkölle yhtiö siirtyi vuonna 2003 ja vuonna 2008 puiston liiketoiminta siirrettiin VS Tuulivoima Oy:lle.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit