06.06.2017, kello 10.43

STEKin panostus satavuotiaalle Suomelle

Koululaisille voimala-oppia

Ensi syksynä Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK jakaa sadalle koululle Voimala-oppimispaketteja. Paketin avulla peruskoululaiset (luokat 5-9) voivat tutustua uusiutuvan energian tuotantoon, varastointiin ja käyttöön.

Voimala-paketilla voi hahmottaa, millaisia määriä sähköä erilaisiin toimintoihin tarvitaan ja kuinka paljon energiaa niiden tuottamiseen tarvitaan. Oppimispakettiin on laadittu tehtäväkokonaisuuksia, joita oppilaat voivat tehdä omatoimisesti.

Voimalan tehtävät eivät vaadi oppilailta tai opettajalta syvällistä sähköilmiöiden tuntemusta. Voimala opettaa toiminnan ja käytännön kokeilujen kautta: mukana on muun muassa erilaisia valoja, kaiutin ja kännykänlaturi sekä monipuolinen energiamittari syventäviä laskutehtäviä varten.

Voimala on STEKin panostus satavuotiaalle Suomelle. Voimalan tavoitteena on madaltaa kynnystä sähkön ja energian ilmiöpohjaiseen ymmärtämiseen ja tehdä se hauskalla ja innostavalla tavalla. Voimala -oppimispaketit jaetaan peruskouluille hakemusten perusteella. Lisätietoja Voimala-hausta saa STEKin sivuilta.

Kuva: STEK

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit