09.03.2018, kello 10.47

Latinkia sähköautoille yhä useammasta paikasta

Latausasemien määrä nelinkertaistui

Sähköautojen latausasemien määrä on nelinkertaistunut neljän viimeisen vuoden aikana. Sähköautoja voi ladata jo lähes 1700 pisteessä.

Julkisia latauspisteitä riittää taatusti jokaiselle Suomessa rekisteröidylle täyssähköautolle. Tällä hetkellä julkisia latauspisteitä on lähes 1700 kappaletta, kun taas täyssähköautoja oli helmikuun loppuun mennessä rekisteröity vasta 1530 kappaletta. Sähköauton pääasiallinen latauspaikka on kuitenkin oma piha tai työpaikkojen parkkipaikat.

Julkisia latauspisteitä on rakennettu kattavasti eri puolille Suomea. Pikalatauspisteitä on myös suhteellisen hyvin tarjolla pääteiden varsilla. Siksi liikkuminen sähköautoilla onnistuu jo nyt ympäri Suomen. Kriittisimmät alueet ovat tällä hetkellä Koillis-Lappi ja Kuusamo.

Ladattavia hybridiautoja oli helmikuun loppuun mennessä rekisteröity 5729 kappaletta. Sähköllä toimivien pakettiautojen määrä taas oli hieman yli 200 kappaletta.

Suomen teillä liikkuvista täyssähköautoista yleisin on Tesla. Niitä on Suomessa rekisteröintitietojen perusteella 655 kappaletta. Kakkospaikkaa rekisteröintitilastoissa pitää Nissan. Nissanin valmistamien täyssähköautojen lukumäärä on Suomessa 407 kappaletta.

Ladattavista hybrideistä yleisin on Volvo — niitä on Suomessa 1060 kappaletta. BMW:n valmistamia ladattavia hybrideitä suomalaiset omistavat yhteensä 997 kappaletta. Ladattavia Mersuja maanteillä liikkuu noin 850 kappaletta. Muita merkkejä on selvästi vähemmän. Tammikuussa ladattavien hybridiautojen määrä kasvoi rekisteröintitietojen perusteella 486 kappaleella.

Sähköajoneuvojen määrän lisääminen on keino vähentää liikenteen hiilidioksidipäästöjä. Samalla vähennetään fossiilisten öljytuotteiden käyttöä ja Suomen öljyriippuvuutta. Energiatoimialan yrityksillä on merkittävä asema sähköautojen tarvitseman latausinfrastruktuurin rakentamisessa.

kuva Olli Häkämies

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit