10.02.2017, kello 10.13

Kupittaan aurinkovoimalaitosta laajennetaan

Lisää aurinkovoimaa Turkuun

Turun Kupittaalla sijaitsevaan aurinkovoimalaitokseen asennetaan sata uutta paneelia kevään aikana. Laajennuksen jälkeen laitoksessa on yhteensä 350 paneelia.

Turku Energian Kupittaan aurinkovoimalaitoksen arvioitu vuosituotanto laitoksen laajennuksen jälkeen 87 500 kilowattituntia. Laitoksen tuottaman sähkön myynti perustuu paneeleiden vuokraamiseen. Yhden paneelin kuukausivuokra on 4,3 euroa ja yksi paneeli tuottaa vuosittain noin 250 kilowattituntia energiaa. Turku Energian laskelmien mukaan tämä on noin kymmenesosa kerrostalokaksion vuotuisesta sähkön kulutuksesta.

— Aurinkopaneelin vuokraaminen on helppo tapa hankkia paikallista ja ympäristöystävällisesti tuotettua energiaa. Yhden aurinkopaneelin tuottamalla sähköllä voi kattaa esimerkiksi astianpesukoneen vuotuisen sähkön kulutuksen, kertoo Turku Energian kuluttajamyynnin päällikkö Katri Kronström.

— Aurinkovoima on tätä päivää ja tulevaisuutta. Näin ajattelevat myös asiakkaamme mikä näkyy myös asiakasraatikyselymme tuloksissa. Asiakkaamme odottavat energiayhtiöiden jatkossakin panostavan aurinkovoiman kehittämiseen.

Turku Energian tavoitteena on, että puolet sen myymästä sähköstä ja lämmöstä tuotetaan uusiutuvilla tai päästöttömillä energialähteillä vuoteen 2020 mennessä.

Ensisijaisesti Turku Energia on tarjonnut uusia paneeleita vuokrausmahdollisuutta jonottaville asiakkailleen. Varaamatta jääneitä paneeleita voi vuokrata Turku Energian verkkosivujen kautta.

Kupittaan aurinkovoimalaitoksen paneelit on sijoitettu Teknologiakiinteistöt Oy:n omistaman rakennuksen katolle. Voimalaitoksen sähköntuotanto painottuu kesäaikaan — laitoksen toimintaa voi seurata Turku Energian verkkosivuilla, jonne tuotantotiedot päivittyvät vuorokauden viiveellä.

Kuva Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit