19.02.2016, kello 15.09

Uudella liiketoimintarakenteella liikkeelle 1.4.2016

Lundmark julkisti uuden johtoryhmänsä

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark on julkistanut yhtiön uuden liiketoimintarakenteen ja johtoryhmän. Yllättävin uusi nimi johtoryhmässä on kenraali Arto Räty, joka on toiminut muun muassa puolustusministeriön kansliapäällikkönä.

Fortum uusi liiketoimintarakenne otetaan käyttöön 1.4.2016 alkaen. Yhtiö muodostuu kolmesta liiketoimintadivisioonasta - Generation, City Solutions ja Russia. Lisäksi perustetaan kaksi kehitysyksikköä luomaan uutta liiketoimintaa: M&A and Solar & Wind Development ja Technology and New Ventures.

Generation-divisioonaa ryhtyy johtamaan Tiina Tuomela, joka on tällä hetkellä Fortumin Nuclear and Thermal Power -divisioonan johtajana. City Solutionsin johtoon tulee taas Markus Rauramo, joka on tällä hetkellä Heat, Electricity Sales and Solutions -divisioonan johdossa. Russia-divisioonan johtajana jatkaa Alexander Chuvaev.

Esa Hyvärinen raportoi Arto Rädylle

Uudessa organisaatiossa on neljä esikuntatoimintoa: Finance; Legal; Strategy, People and Performance ja Corporate Affairs and Communications. Timo Karttinen jatkaa Fortumin talousjohtajana ja Sirpa-Helena Sormunen lakiasiainjohtajana. Risto Penttinen nimitetään Strategy, People and Performance –toiminnon johtajaksi ja uudeksi johtoryhmän jäseneksi. Penttinen on tällä hetkellä konsernin strategiajohtaja.                                                                                                                                                     

                Arto Räty

Kenraali Arto Räty nimitetään Corporate Affairs and Communications –toiminnon johtajaksi ja uudeksi johtoryhmän jäseneksi. Räty aloittaa Fortumissa 29.2.2016. Nykyisen johtoryhmän jäsen Esa Hyvärinen raportoi uudessa organisaatiossa Arto Rädylle. Fortumin viestintäjohtaja ja johtoryhmän jäsen Helena Aatinen on päättänyt jättää yhtiön.

Fortumin johtoryhmä:

 • Pekka Lundmark, toimitusjohtaja
 • Matti Ruotsala nimitetään varatoimitusjohtajaksi kesällä 2017 tapahtuvaan eläköitymiseensä saakka. Hän on tällä hetkellä Chief Operating Officer.
 • Timo Karttinen jatkaa Fortumin talousjohtajana.
 • Tiina Tuomela nimitetään Generation-divisioonan johtajaksi. Hän on tällä hetkellä Fortumin Nuclear and Thermal Power -divisioonan johtaja.
 • Markus Rauramo nimitetään City Solutions -divisioonan johtajaksi. Hän on tällä hetkellä Heat, Electricity Sales and Solutions -divisioonan johtaja.
 • Alexander Chuvaev jatkaa Russia-divisioonan johtajana.
 • Per Langer nimitetään Technology and New Ventures -yksikön johtajaksi. Hän on tällä hetkellä Hydro Power and Technology -divisioonan johtaja.
 • Kari Kautinen nimitetään M&A and Solar & Wind Development -yksikön johtajaksi. Hän on tällä hetkellä Strategy and M&A -toiminnon johtaja.
 • Sirpa-Helena Sormunen jatkaa Fortumin lakiasiainjohtajana.
 • Risto Penttinen nimitetään Strategy, People and Performance -toiminnon johtajaksi ja uudeksi johtoryhmän jäseneksi. Risto Penttinen on tällä hetkellä konsernin strategiajohtaja.
 • Arto Räty nimitetään Corporate Affairs and Communications -toiminnon johtajaksi ja uudeksi johtoryhmän jäseneksi.

Pääkuva: YLE

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit