31.12.2019, kello 12.38

Trumpin Top 10 tuulivoimasitaattia

'Mielestään paras tuulivoimaekspertti'

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump piti äskettäin tuulivoimasaarnan, jota kommentaattorit pitävät yhtenä hänen oudoimmistaan.

Trump sanoi yleisölleen Floridassa, ettei ole koskaan ymmärtänyt tuulivoimaa. ”Kuulkaahan, tiedän tuulivoimaloista erittäin paljon. Ne ovat meluisia, ne tappavat lintuja. Haluatteko nähdä lintujen hautausmaan”, hän jatkoi.

“Menkääpä joskus tuulivoimalan alle. Näette enemmän lintuja kuin olette koskaan nähneet elämänne aikana.”

Tuulivoimatietämättömyydestään huolimatta Trump vakuutti, että on perehtynyt alaan paremmin kuin kukaan muu, jonka hän itse tietää.

Kommentit liittyvät kasvavaan listaan Trumpin täyslaidallisia tuulivoimasta, joka ei toimi ja joka aiheuttaa syöpää. Syöpäväite meni siinä mielessä jo liian pitkälle, että presidentin uskollisimmat kannattajatkaan eivät olleet valmiita allekirjoittamaan sitä.

Presidenttiin kohdistunut kritiikki näkyy muun muassa Yhdysvaltain sosiaalisessa mediassa, jossa on linkitetty Trumpin pitkä, epäonnistunut taistelu Vattenfall-johtoista merituulivoimahanketta vastaan. Trumpin mukaan hanke pilaa hänen omistamansa golfkentän maiseman Aberdeenissa, Skotlannissa.

Hiljattain ilmeni, että hankkeen vastaisesta toiminnasta on aiheutunut Trumpin yhtiölle yksistään Skotlannin hallitukselle maksettavia kuluja 290 000 dollarin edestä.

Trumpin Top 10 tuulivoimasitaattia:

10. “Tiedän tuulivoimaloista erittäin paljon."
9. “Jos ei tuule, unohda television katselun sinä iltana.”
8. "Tällaisia teollisia rumiluksia ei voi sallia."
7. "En aio menettää varallisuuden unelmointia tuulivoimaloihin, jotka eivät rehellisesti sanoen toimi kunnolla."
6. [Skottilainen merituulivoimala] “on kuin katsoisi vankilan kaltereiden takaa ja vankeina ovat skotit."
5. “Asianajajani ovat kertoneet minulle, että voimme nostaa suuren kanteen ja todennäköisesti voittaa jutun sen perusteella, mitä harmia nämä kauhistuttavat kapistukset aiheuttavat Skotlannille.” [toimituksen huomautus: hän hävisi jutun].
4. "Mikäli pidät linnuista, et koskaan halua kävellä tuulivoimalan alapuolella, koska näky on todella surullinen. Se on kuin hautausmaa. Laitamme pienen kiven lintuparoille."
3. "Jos talosi lähettyvillä on tuulivoimala, onneksi olkoon: Talosi arvosta katosi juuri 75 prosenttia."
2. "Sanotaan, että melu aiheuttaa syöpää."
1. “En ole koskaan ymmärtänyt tuulivoimaa."

Lähde: Recharge
Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Getty Images

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit