28.02.2014, kello 09.30

Tuulilasi-lehti valitsi ekoauton 19. kerran

Nissan Leaf on vuoden ekoauto

Nissan Leaf on maailman myydyin täyssähköauto. Tuulilasi-lehden vertailussa auto sai tunnustusta.

Nissan Leaf –sähköauto on ollut jo useamman vuoden Energiateollisuus ry:n käytössä. Uuden mallin toimintasäde on noin 50 kilometriä pidempi kuin ensimmäisen sukupolven mallin.

Tuulilasi-lehden Vuoden Ekoauto –vertailuun osallistui tämä vuonna kaksi täyssähköautoa, kolme hybridiautoa ja yksi polttomoottoriauto. Vertailun voitti täyssähköauto Nissan Leaf. Täyssähköauto Nissan Leaf oli vuonna 2013 myydyin täyssähköauto Euroopassa — myynti nousi ennätykselliseen 11 120 kappaleeseen. Tämä on yli 200 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Euroopassa erityisesti Norja on avittanut verotuksellisesti sähköautojen yleistymistä. Norjassa Nissan Leaf olikin viime vuonna kolmanneksi myydyin henkilöauto.

Viime vuonna Nissan julkisti ensimmäisenä autovalmistajana jo toisen sukupolven täyssähköautonsa. Uuden mallin toimintamatka on jo 199 kilometriä ja sen käyttökustannukset ovat alle kaksi euroa sadalla kilometrillä sähkön hinnasta riippuen. Nissan esittelee lähiaikoina myös uuden sähköpakettiauton, mallitunnuksella e-NV200.

— Haluamme olla aktiivisesti mukana kehittämässä sähköautoilun infrastruktuuria. Lahjoitimme vastikään suomalaiselle Liikennevirta-latausoperaattorille 15 pikalatauspistettä, kertoo Nissan Nordic Europen viestintäjohtaja Taina Erkkilä.

Tuulilasi-lehden toimituksen lisäksi Vuoden Ekoauton valinnassa avustivat Juhani Laurikko VTT:ltä ja ryhmäpäällikkö Ari Nissinen Suomen Ympäristökeskuksesta.

 

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit