03.11.2015, kello 09.15

Millennium Youth Course

Nuorille verkkokurssi kestävästä energiasta

Marraskuun 21. käynnistyy kaikille yli 15-vuotiaille avoin kestävään kasvuun ja energiaratkaisuihin keskittyvä kansainvälinen verkkokurssi. Millennium Youth Course -kurssin järjestävät yhteistyössä Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Tekniikan Akatemia. Ensimmäinen kurssi kestää kuukauden päättyen 20.12.

Ympäri maailman suunnattu englanninkielinen verkkokurssi tarjoaa monipuolisen katsauksen yhteen nykyajan suurimpaan globaaliin haasteeseen, kestävään energiaan. Sen asiantuntijoina toimii joukko eturivin suomalaistutkijoita ja -asiantuntijoita luonnontieteen ja teknologian aloilta.

Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden osaamista kestävästä energiasta ja sen tuotannosta uusimman tutkimuksen ja teknologiainnovaatioiden valossa. Kurssi pyrkii antamaan eväät ymmärtää tulevaisuuden energian tuotantoa moniulotteisena kokonaisuutena ja kasvattaa opiskelijoiden kykyä arvioida kestävään energiaan liittyviä valintoja arkipäivässä.

Sopii lukion uusiin opetussuunnitelmiin

– Haluamme innostaa nuoria mukaan talkoisiin ja perehdyttää heitä aiheen peruskäsitteisiin, jotta he saisivat valmiuksia suhtautua kriittisestikin siitä käytävään keskusteluun”, sanoo kurssiassistenttina toimiva tutkijatohtori Kati Miettunen, aurinkosähkötekniikan asiantuntija Aalto-yliopistosta.

– Suomessa kurssin aihepiiri sopii lukion uusien opetussuunnitelman perusteisiin. Osa opetussuunnitelmien arvopohjaa on kestävän elämäntavan välttämättömyys – juuri siihen asiaan tämä kurssi pyrkii vastamaan.

Kurssin järjestävät Helsingin yliopiston LUMA-keskus ja Aalto-yliopistossa toimiva LUMA-keskus Aalto (molemmat osa LUMA-keskus Suomea) yhteistyössä Tekniikan Akatemian kanssa. Kurssin johtajana toimii professori Maija Aksela ja koordinaattorina Lauri Vihma LUMA-keskus Suomesta.

– Pyrimme innostamaan nuoria matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun tuomalla esiin suomalaista alan osaamista ja tutkijoita sekä mahdollisuuksia, professori Aksela toteaa.

Kurssille voi osallistua Helsingin yliopiston MOOC-alustalla osoitteessa http://mooc.helsinki.fi/.


Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit