21.03.2017, kello 14.04

Fortumin vesivoimaloiden peruskorjaukset jatkuvat

Nyt vuorossa Tainionkoski

Fortum jatkaa vesivoimalaitostensa peruskorjauksia. Nyt on vuorossa Vuoksen vesistössä sijaitseva Tainionkosken voimalaitos Imatralla. Voimalan 1- ja 2-koneistojen peruskorjaus nostaa kummankin koneiston tuotantotehoa 4 megawatilla ja koko laitoksen vuosituotantoa 11,5 gigawattitunnilla.

Projektipäällikkö Juha Tella Fortumista kertoo, että peruskorjauksessa uusitaan 65 vuotta vanhat turbiinit ja generaattorit. Niiden ohella uusitaan voimalaitoksen koneistojen automaatio, turbiinien säätöjärjestelmä ja sähköjärjestelmiä. Yhden koneiston peruskorjauksen työllisyysvaikutus on 15 henkilötyövuotta. Enimmillään töissä on noin 40 henkilöä.

Peruskorjaus alkaa maaliskuun lopulla ja valmistuu loppuvuodesta 2018. Peruskorjauksen myötä voimalaitoksen tuotantoteho kasvaa 61,5 megawatista 69,5 megawattiin. Se merkitsee 11,5 gigawattituntia lisää uusiutuva, hiilidioksidivapaata sähköntuotantoa.

Viimeksi kuluneen kymmenen vuoden aikana Fortum on kasvattanut vesivoimalaitosten peruskorjausten ja niiden yhteydessä tehtyjen tehonkorotusten avulla uusiutuvan energian tuotantotehoaan 120 megawatilla ja tuotantoaan 250 gigawattitunnilla vuodessa.

Tainionkosken koneistojen perusparannushanke on osa Fortumin pohjoismaisten vesivoimalaitosten investointiohjelmaa, jonka mukaan yhtiö peruskorjaa vesivoimalaitoksiaan noin 50-80 miljoonalla eurolla vuosittain.

Kuva: Etelä-Saimaa

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit