26.04.2016, kello 10.24

Kirja-arvostelu:

Ostaisinko sähköauton?

Ostaisinko sähköauton –kirja tarjoaa hyvät eväät sähköautoilusta kiinnostuneille ja kahvipöytäkeskusteluiden aiheeksi. Kirja sisältää perustiedot sähkötekniikasta, lataustekniikasta, useimmista Suomessa myynnissä olevista täyssähköautoista sekä tukevan annoksen omakohtaisia kokemuksia.

Metropolia-ammattikorkeakoulun lehtorina työskentelevä Vesa Linja-aho on vahvimmillaan kuvatessaan sähköautoilijan arkea. Kirjan sähkötekniset osuudet sen sijana ovat hieman oppikirjamaisia. Loppua kohti kiinnostavammaksi muuttuva kirja kärsiikin alkupuolen teknisestä jargonista ja tylsästä taitosta. Muutama mustavalkopiirros latauspistokkeista ei välttämättä kannusta tekniikasta ei niin kiinnostuneita lukemaan eteenpäin. Itse luin ensimmäisiä 50 sivua kaksi iltaa ja loput 100 sivua meni yhdessä illassa. Kirja on kuitenkin hyvä keskustelukumppani sähköauton ostajalle ja kun pohditaan auton lataamista taloyhtiössä, työpaikalla tai julkisissa latauspisteissä.

Kirja on kirjoitettu taloudellisesti. Se hyödyntää suoraan Linja.ahon aikaisempia blogi-kirjoituksia ja käyttää osin myös samaa sisältöä eri luvuissa. Tämä ei kuitenkaan häiritse lukukokemusta, vaan pikemminkin tuottaa hauskoja dejá-vu –oivalluksia.

Kovin montaa lukukertaa kirja ei kestä. Siksi se kannattaa joko lainata tai laittaa lukemisen jälkeen kiertoon. Erittäin ajankohtaisen aiheen vuoksi tällaiset kirjat vanhenevat herkästi — parhaimmillaan kirja on aivan tuoreena.

Suosittelen kirjaa kaikille sähköauton hankintaa harkitseville, mutta myös sähköautoihin epäilevästi suhtautuville. Linja-aho ei ole fanaattinen sähköautoilun puolustaja vaan hän tarjoaa varsin objektiivisen paketin sähköautoilun iloista ja murheista.

Kirjan voi tilata suoraan kustantajalta Into Kustannus Oy:ltä. Kirja kuuluu myös suurimpien nettikirjakauppojen valikoimaan. Kirja on saatavissa myös kirjastoista. Linja-aho blogikirjoituksia sähköautoilusta voi lukea täältä.

teksti Petteri Haveri / kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit