08.04.2016, kello 11.37

Toinen aurinkovoimala tulee Toppilan voimalaitoksen seinään

Oulun Energia rakentaa aurinkosähköä myyntiin

Oulun Energia rakentaa aurinkovoimalat Toppilan ja Merikosken voimalaitoksille. Valmistuttuaan nämä aurinkovoimalat ovat Suomessa ensimmäiset, joiden tuottama sähkö myydään kuluttajille.

Tähän mennessä aurinkoenergiaa on pääasiassa rakennettu kiinteistökohtaisesti niin, että rakennus jonka katolle aurinkopaneelit on asennettu, pystyy kattamaan osan kuluttamastaan sähköstä paneelien tuotannolla.

Mutta nyt Oulun Energia haluaa tarjota kuluttajille mahdollisuuden ostaa suoraan aurinkosähköä, koska kiinnostus sitä kohtaan on suurta ja kaikilla ei ole mahdollisuutta investoida omaan voimalaan.

– Meillä on jo sähkösopimusvalikoimissa puulla, vedellä ja tuulella tuotettua sähköä, joten aurinko on looginen jatkumo tähän tarjontaan. Täydennämme omaa tuotantoa hankkimalla muilta aurinkosähkön tuottajilta ylijäävää aurinkoenergiaa ja saamme näin kasvatettua myytävää energiamäärää, Oulun Energian myyntijohtaja Seppo Tuomi sanoo.

Aurinkovirta-nimeä kantava sähkösopimus tulee ennakkomyyntiin kevään aikana. Tätä koskevat sähkösopimukset alkavat heinäkuun alusta, kun yhtiön aurinkovoimalat ovat tuotannossa.

Aurinkovoimaloiden yhteisteho on 320 kilowattia ja vuosituotoksi arvioidaan 280 000 kilowattituntia. Rakentaminen aloitetaan huhtikuun aikana ja voimalat valmistuvat tuotantoon kesäkuun loppuun mennessä.

TEMiltä investointitukea

Aurinkovoimaloiden paneelit valmistaa salolainen aurinkopaneelitehdas SaloSolar Oy ja pääurakoitsijana toimii Oulun Energia Urakointi Oy.

Noin 400 000 euron investointiin Oulun Energia on saanut työ- ja elinkeinoministeriöltä energiatukea, joka kattaa kustannuksista 30 prosenttia. Lisäksi Pohjoista voimaa ympäristöraati on myöntänyt hankkeelle avustuksen ympäristötilin varoista.

– Lisäksi vihreän sähkösopimuksen valinneet yhtiön asiakkaat osallistuvat omalla panoksellaan Toppilan ja Merikosken aurinkovoimaloiden rakentamiseen, Tuomi toteaa.

Kuva: Oulun Energia

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit