28.03.2017, kello 15.40

Suunnitelmissa noin 300 miljoonan euron satsaus

Oulun Energialla investointibuumi!

Oulun Energia aikoo investoida lähivuosina tuntuvasti. Investoinneilla yhtiö haluaa toimitusjohtaja Juhani Järvelän mukaan turvata ennen kaikkea sähkön- ja lämmöntuotannon pitkälle tulevaisuuteen.


Havainnekuva Toppilan ykkösyksikön korvaavasta voimalaitoksesta


Suunnitelmissa on noin 300 miljoonaan euron investoinnit vuoden 2020 loppuun mennessä. Niillä olisi merkittävä vaikutus pohjoisen Suomen aluetalouteen ja hyvinvointiin, Järvelä arvelee.

Suurin investoinneista on suunnitteilla oleva uusi voimalaitos, jonka on tarkoitus korvata elinkaarensa loppua lähestyvä Toppilan voimalaitoksen ykkösyksikkö. Laitosinvestoinnin valmistelu etenee niin, että päätös sen toteuttamisesta tehdään vuoden 2018 puoliväliin mennessä.

- Suunnittelupöydällä on myös toinen merkittävä laitosinvestointi – jätteiden lajittelulaitos. Se edistäisi kiertotaloutta ja hiilineutraalisuutta Pohjois-Suomessa sekä parantaisi entisestään Laanilan ekovoimalaitoksen toimintaa.

Järvelä arvioi, että jätteiden lajittelulaitoksen ensimmäinen vaihe on näillä näkymin käynnissä jo vuonna 2019.

Oulun Energia -konserni teki vuonna 2016 runsaan 288 miljoonaa euron liikevaihdolla noin 40 miljoonan euron liiketuloksen. Kasvua edellisvuoden tulokseen oli 50 prosenttia.

Kuva: Oulun Energia

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit