05.03.2015, kello 16.17

Mittaustieto kasvaa

Ovatko sähköyhtiöt valmiita?

Älyverkon mittaustiedosta on tulossa kullanarvoista tavaraa sähköyhtiöille. Mutta samalla kun mittaustietoa tulvii yhtiöille, niiden pitäisi osata poimia tulvasta olennainen tieto.

Toistaiseksi eurooppalaiset sähköyhtiöt ovat investoineet älyverkkojen tuottaman tiedon analysointiin vähemmän kuin alan pohjoisamerikkalaiset yritykset.

Tilanne muuttuu kuitenkin, kun eurooppalaiset yhtiöt joutuvat kasvokkain moniteknologisten ajureiden ja dynaamisten liiketoimintamallien kanssa. Myös tarve saada tuottoa älyverkkoinvestoinneista johtaa väistämättä tiedon lisääntyvään analysointiin.

Kun tietojen analysointi yleistyy, eurooppalaisyhtiöt kykenevät tuottamaan aiempaa tehokkaampia, luotettavampia ja turvallisempia palveluja ja hyötymään niistä myös taloudellisesti.

Markkinat kasvavat Euroopassa

Eurooppalaiset sähköyhtiöt käyttivät tuoreen tutkimusraportin mukaan noin 190 miljoonaa euroa (0.66 euroa/ metri) älyverkon tuottaman tiedon analysointiin vuonna 2012, kun Yhdysvalloissa vastaava summa oli noin 230 miljoonaa euroa (1.31 euroa/ metri).

Useimmat eurooppalaisyhtiöt ovat vasta alkumetreillä analysointisuunnitelmissaan, mutta esimerkiksi Enel on jo huomattavan edistynyt hankkeissaan. Sillä on 100 000 automatisoitua sähköasemaa ja yli 400 000 kilometriä älyjohtoa.


Lähde: Metering.com 

Kuva: GEODE

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit