26.08.2014, kello 13.42

Paavo Lipponen arktisen politiikan ja yritystoiminnan selvitysmieheksi

Elinkeinoelämä tilaa Paavo Lipposelta selvityksen Suomen arktisesta ja pohjoisesta politiikasta sekä yritysten roolista siinä.

Tilaajina ovat Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n lisäksi sen jäsenliitot Teknologiateollisuus ry, Rakennusteollisuus ry, Energiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry sekä Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.

Selvityksessä haetaan konkreettista näkökulmaa siihen, mitkä ovat Suomen taloudelliset tavoitteet ja intressit arktisella ja pohjoisella alueella. Selvityksessä pureudutaan myös arktisen politiikan organisointiin eri hallinnonalojen yhteistyönä.

– Suomella on hyvä arktinen strategia, jonka toteutukseen haluamme tuoda yritysten näkökulman. Keskeistä on nyt selvittää keinoja, joilla suomalaisille yrityksille kyetään luomaan konkreettisia liiketoimintamahdollisuuksia arktisilla alueilla, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sanoo.

Paavo Lipposen mukaan arktisen alueen liiketoimintapotentiaali on valtava ja kasvaa edelleen globaaleihin mittoihin. Suomalaiset suuret sekä pienet ja keskisuuret yritykset tarvitsevat jatkuvaa, ajantasaista tietoa pohjoisista markkinoista.

– Yrityksille on saatava julkisen vallan ja yksityisen sektorin yhteistyöllä tarpeelliset välineet, joilla helpotetaan tarjousten tekemistä. Poliittisen päätöksenteon ja hallinnon valmiuksia tehokkaaseen pohjoiseen toimintaan voidaan myös parantaa, Lipponen toteaa.

Selvityksen on tarkoitus valmistua alkuvuodesta 2015.


EK:n tiedotteeseen


Kuva: Jarno Juuti

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit