28.04.2020, kello 08.47

Enerconin uutuus pystyyn Suomessa

Paltusmäen tuulipuisto rakenteilla

Paltusmäen tuulivoimapuiston rakennustyöt ovat käynnistyneet Pyhäjoen kunnassa Pohjois-Pohjanmaalla. Saksalainen turbiinivalmistaja Enercon on pystyttänyt sinne ensimmäisen uudentyyppisistä tuuliturbiineistaan.

Hanke koostuu viidestä Lagerwey L-147-mallin tuulivoimalasta, joiden on tarkoitus aloittaa sähköntuotanto vuoden 2020 aikana. Voimaloiden yhteenlaskettu nimellisteho on 21,5 megawattia, ja niiden keskiöt yltävät 132 metrin korkeuteen.

Paltusmäen tuulivoimapuisto toteutetaan markkinaehtoisesti, kokonaan ilman valtion tukea. Hanke on kehitetty yhteistyössä Smart Windpower Oy:n kanssa.

Tuulipuistoa operoi saksalaisyhtiö Energiequelle, joka Saksan ja Suomen lisäksi toimii Ranskassa. Suomessa yhtiö aloitti toimintansa maaliskuussa 2016 perustamalla tänne tytäryhtiö Energiequelle Oy:n.

Paltusmäen ohella yhtiön on tarkoitus käynnistää nyt keväällä Konttisuon tuulivoimahankkeen rakennustyöt Soinin kunnassa Etelä-Pohjanmaalla. Lisäksi Energiequellellä on lukuisia suunnitteilla olevia hankkeita Suomessa.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Enercon

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit