09.04.2015, kello 13.52

Kivihiiltä korvataan puupelletillä

Pellettijärjestelmä Helsinkiin

Helsingin Hanasaaren voimalaitoksen pellettijärjestelmän rakentaminen on alkanut. Voimalaitoksen käyttämästä kivihiilestä osa korvataan puupelletillä.

Hanasaaren voimalaitoksen käyttämästä kivihiilestä viidestä seitsemään prosenttia voidaan korvata puupelletillä ilman merkittäviä teknisiä muutoksia. Siksi voimalaitosalueelle rakennetaan kaksi viiden sadan kuution pellettisiiloa. Siilojen lisäksi tarvitaan kuljetinjärjestelmä ja pellettien syöttölaitteet. Rakennustyöt Hanasaaressa on aloitettu.

Helsingin Salmisaaren voimalaitokselle pellettijärjestelmä rakennettiin jo viime vuonna. Salmisaaren voimalaitoksen käyttämästä kivihiilestä pelleteillä on korvattu yhtä suuri määrä kuin Hanasaaressa. Kun Hanasaaren voimalaitoksen pellettijärjestelmä valmistuu, käytetään Helsingissä vuosittain lähes 100 000 tonnia pellettejä vuosittain. Tämä on noin kolmannes koko Suomen pellettituotannosta. Hanasaaressa on tarkoitus aloittaa pellettien polttaminen tämän vuoden loppuun mennessä.

Pellettien käytön lisääminen on osa Helen Oy:n kehitysohjelmaa. Yhtiön tavoitteena on tuoda markkinoille uusia uusiutuvaan energiaan liittyviä palveluita ja tuotteita. Suunnitelmissa on esimerkiksi tarjota asiakkaille mahdollisuus hankkia kokonaan pelleteillä tuotettua kaukolämpöä.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit