20.05.2015, kello 09.59

Heinäkuun loppuun mennessä

Pientuottajien rekisteröidyttävä Tullille

Kaikkien yli 100 kVA:n nimellistehoisten sähkön tuottajien ja varavoimakoneiden omistajien tulee rekisteröityä verovelvolliseksi Tullille heinäkuun loppuun mennessä.

Tuottajan ja varavoimakoneen omistajan rekisteröitymisen status riippuu  koneen tai laitoksen sähkön vuosituotannon määrästä. Tällaisia pientuottajia voivat olla esimerkiksi kauppakeskukset, logistiikkaterminaalit, toimistotalot ja muut isot kiinteistöt sekä sairaaloiden ja muiden suurten kiinteistöjen varavoimayksiköt.

- Mikäli vuosituotantoa on enintään 800 000 kWh vuodessa, tuottaja ja koneen omistaja antaa vain yhden ns. nollaveroilmoituksen vuodessa. Jos vuosituotanto on yli 800 000 kWh vuodessa, tuottaja rekisteröidään sähköverovelvolliseksi, ja tämä joutuu antamaan veroilmoituksen kuukausittain, energiainsinööri Antti Saastamoinen Tullista sanoo.

Rekisteröityminen on tehtävä Tullille kirjallisesti kaikkista tähän kategoriaan kuuluvista voimalaitoksista, generaattoreista, varavoimakoneista ja muista sähköntuotantojärjestelmistä kustakin erikseen.

Rekisteröityminen koskee myös kaikkia yli 100 kVA:n nimellistehoisia varavoimakoneita ja generaattoreita, jotka ovat tähän saakka olleet verotuksen ulkopuolella. Sillä ei ole enää merkitystä, syöttääkö voimalaitos sähköä verkkoon vai ei.

Rekisteröityminen perustuu toukokuun alussa voimaan tulleeseen sähkön pientuotantoa koskevaan uuteen lakiin.

Kuvat: Scanstockphoto ja Tulli

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit