10.04.2015, kello 09.25

Energiateollisuuden odotukset uudelta hallitukselta

Pitkäjänteistä energiapolitiikkaa

Pitkäjänteisen energiapolitiikan harjoittaminen tukee kasvua ja hyvinvointia. Samalla se pitää hyvää huolta ympäristöstä. Näitä Energiateollisuus ry toivoo uudelta hallitukselta.

Kasvun, työn ja toimeentulon edellytys on kohtuuhintainen energia. Sitä saadaan parhaiten markkinaehtoisesti ja kustannustehokkaasti toimivilta energiamarkkinoilta — tämän toteuttamiseen ei tarvita säkeittäin julkista rahaa.

— Näin syntyy ostovoimaa ja hyvinvointia kaikille suomalaisille, Energiateollisuus ry huomauttaa.

— Samalla varmistetaan turvallinen ja toimiva arki sekä voidaan panostaa osaamiseen ja uudistumiseen.

Fossiilisten tuontipolttoaineiden käyttö voidaan Energiateollisuus ry:n mielestä korvata sähköllä, kaukolämmöllä ja kotimaisilla energialähteillä. Tämä vahvistaa kauppatasetta ja luo työtä suomalaisille. Samalla toteutuu hiilineutraali Suomi — siihen tarvitaan myös vähäpäästöisiä energiantuotantomuotoja, uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuustoimia.

— Euroopan unionin asettamat päästövähennystavoitteet vuodelle 2030 ovat hyvä etappi. Kun toimitaan tehokkaasti, voi hiilineutraali Eurooppa toteutua jo vuonna 2050, Energiateollisuus ry toteaa.

Cleantechin kärkimaaksi

Suomella on hyvät mahdollisuudet nousta cleantechin kärkimaaksi. Puhtaalle energiateknologialle on kysyntää maailmalla ja Suomesta voi kehittyä puhtaan teknologia merkittävä vientimaa.

— Suomessa on osaamista, kunhan sitä vain hyödynnetään. Energiateknologiassa meneillään koko maailmaa koskettava murros, mikä tarjoaa Suomen kaltaiselle maalle suuria mahdollisuuksia, Energiateollisuus ry toteaa.

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit