06.02.2017, kello 13.21

Vattenfall vaihtaa kaikki autonsa

Polttomoottoreista sähköön

Energiayhtiö Vattenfall kaikki omistamansa polttomoottoriautot sähköautoihin. Seuraavan viiden vuoden aikana vaihtoon menee yli 3500 henkilöautoa ja kevyttä hyötyajoneuvoa Ruotsissa, Alankomaissa ja Saksassa.

Vattenfall haluaa olla ilmastoneutraali yhtiö vuoteen 2050 mennessä. Konsernin omistamien polttomoottoriajoneuvojen korvaaminen sähköautoilla on yksi tapa vähentää hiilidioksidipäästöjä. Ruotsissa, Alankomaissa ja Saksassa Vattenfall rakentaa myös sähköautojen lataamiseen tarkoitettua inCharge-verkostoa.

— Haluamme asiakkaidemme ajavan sähköautoilla ja siksi näytämme itse esimerkkiä, Vattenfallin Martinj Hagens.

Euroopan unionin tavoitteena on vähentää kuljetusten aiheuttamia ilmastopäästöjä 60 prosentilla vuoteen 2050 mennessä. Vattenfall tukee EU:n asettamia tavoitteita, mutta korostaa käytännön tekojen merkitystä.

— Menestyksen avaimet ovat jo olemassa. Sähkö on jo paljon halvempi polttoaine kuin fossiiliset polttoaineet, Hagens huomauttaa.

Samalla sähkönautojen akkujen hinnat laskevat ja sähköautoilla voi ajaa entistä pidempiä matkoja. Hagensin mielestä nyt on oikea aika tehdä tarvittavia muutoksia, vaikka sähköauto on yhä ”merkittävä taloudellinen investointi”.

— Sähkökäyttöisten pakettiautojen valikoima on vielä suppea. Tiukemmat hiilidioksidipäästöjä ohjaavat EU-tason standardit lisäisivät autoteollisuuden luottamusta siihen, että myös sähköisten pakettiautojen kehittäminen kannattaa.

Vattenfall aloitti polttomoottorikäyttöisten autojen vaihtamisen jo tämän vuoden tammikuussa. Ruotsissa autoja menee vaihtoon 1700 kappaletta, Saksassa 1100 ja Alankomaissa 750.

Kuva Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit