14.09.2020, kello 10.01

Uuden 2040 energiatiekartan mukaan

Puola sitoutumassa 2050-tavoitteeseen

Puola otti askeleen kohti EU:n 2050 ilmastoneutraaliustavoitetta, kun maan ilmastoministeriö esitteli päivitettyä vuoteen 2040 ulottuvaa energiakarttaa EURACTIVEN järjestämässä onlinetilaisuudessa.

Ilmastoneutraalius on asia, johon olemme sitoutumassa, sanoi Puolan apulaisilmastoministeri Adam Guibourgé-Czetwertynski videolähetyksessä. Toteamus saattaa EURACTIVEN mukaan olla vahvimpia viestejä, joista voi päätellä, että Varsovassa ollaan valmiit hyväksymään EU:n vuoden 2050 ilmastotavoite.

- Hallituksemme on tosiasiassa päättänyt tavoitella tuota maalia myös omassa strategisessa suunnitelmassamme, jolla pyritään kääntämään koko Puolan talous uuteen suuntaan,”Guibourgé-Czetwertynski totesi keskiviikkona 9. syyskuuta järjestetyssä tilaisuudessa.

Puola on toistaiseksi yli 75-prosenttisesti riippuvainen hiilestä sähköntuotannossaan, mutta hiilidioksidipäästöjen kohoavat kustannukset, EU:n uusi kunnianhimoinen ilmastopolitiikka ja koronavirus pakottavat Puolan hallituksen vauhdittamaan omaa energiakäännettään.

Vain päivää ennen EURACTIVEN tilaisuutta päivitetyssä Puolan 2040 energiastrategiassa ilmastoministeriö toteaa Puolan suunnittelevan 150 miljardin zlotyn eli lähes 34 miljardin euron investointeja hiilen käytön lopettamiseksi, uusiutuvan energian kapasiteetin lisäpystyttämiseksi ja maan ensimmäisten ydinvoimalaitosten rakentamiseksi.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit