12.09.2016, kello 15.11

Suomen Hyötytuuli aloittaa Annankankaan rakentamisen

Raaheen uusi tuulipuisto

Suomen Hyötytuuli Oy rakentaa Raahen Annankankaalle kymmenen tuulivoimalan tuulipuiston. Rakennustyöt käynnistyvät kuluvan syksyn aikana, ja energiaa tuulipuisto tuottaa vuoden päästä. Yhtiö on kehittänyt hanketta yhteistyössä Metsähallituksen kanssa.


Kuvassa Raahen Kuljunniemen tuulipuisto

Kaupungin eteläosassa noin 25 kilometrin päässä keskustasta sijaitseva Annankangas on Suomen Hyötytuulen kolmas tuulipuisto Raahessa. Sinne nousevien noin 3,5 megawatin tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on 210 metriä.

Annankankaan tuulipuiston vuotuinen sähköntuotanto on noin 120 000 MWh. Määrä vastaa noin 6 500 omakotitalon vuotuista sähköntarvetta.

Suomen Hyötytuulen tuulipuisto Raahen Kuljunniemessä on tuottanut energiaa vuodesta 2004 alkaen. Raahen Nikkarinkaarron tuulipuisto valmistui puolestaan kesällä 2016.

– Vastavalmistunut Raahen Nikkarinkaarron tuulipuisto oli aikataulun ja budjetin mukaisesti vuodessa toteutettu rakennusprojekti, sanoo Annankankaan tuulipuistohankkeesta vastaava yhtiön projektipäällikkö Harri Suutari.

Kun Annankangas ja Tahkoluodon merituulipuisto valmistuvat, Suomen Hyötytuulen tuotantokapasiteetti nousee lähes 150 megawattiin.

Kuva: Suomen Hyötytuuli Oy

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit