07.04.2015, kello 16.49

STEKin kevään 2015 hankerahoituspäätökset

Rakentamisen energiatehokkuudelle suurin potti

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus STEK ry:n hallitus on myöntänyt merkittävimmät rahoituspanostukset kevään hakukierroksella "nZEB –rakentaminen ja sähkötehot" - hankkeelle sekä "Rakennusautomaatioselvitys rakentamismääräysten uusimista varten" -hankkeelle.

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK), Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) nZEB-rakentaminen ja sähkötehot – yhteishanke pyrkii saamaan sähkötehotarkastelut mukaan rakennusten energiatehokkuussuunnitteluun siten, että sähköenergiajärjestelmän näkökulmasta tehovalinnat ovat optimaalisia. Tavoitteena on, että koko valtakunnallinen sähköjärjestelmä toimii varmemmin ja kustannustehokkaammin.

STEKin hallitus piti hanketta tarpeellisena ja hyvin ajankohtaisena parhaillaan käynnissä olevan lähes nollaenergiarakentamisen lainsäädännön valmistelun ja rakentamismääräyskokoelman uudistustyön takia.

Rakennusautomaatioselvitys rakentamismääräysten uusimista varten on Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n koordinoima talotekniikka- ja sähköalan laaja hanke, joka sekin liittyy saumattomasti rakentamismääräyskokoelman uudistustyöhön.

Muita suuria panostuksia kevään kierroksella olivat muun muassa STULin ja TAMKin yhteishanke Ammattikorkeakoulujen sähköalan opetusmateriaalin kehittämiseksi sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun Uuden energian autojen ja akkujen palotutkimus sekä riskienhallinta pelastustilanteissa.


Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit