02.11.2015, kello 12.44

Rambollille kaukojäähdytyshanke Mekasta

Ramboll on solminut sopimuksen Saudi-Arabian Mekkaan toteutettavasta mittavasta kaukojäähdytyshankkeesta. 500 megawatin (MW) hanke on maailman suurimpia kaukojäähdytyksen alalla. Projektista vastaavat Rambollin Tanskan energia-asiantuntijat.

Ramboll toimii kaukojäähdytysosahankkeen teknisenä neuvonantajana ja konsulttina konseptisuunnittelussa, työnantajavaatimusasioissa ja hankinnoissa.

– Kyseessä on valtava projekti. Hankkeen 500 MW:n jäähdytystehoon tarvitaan 150 MW:n sähköteho, mikä vaikuttaa huomattavasti sähköverkkoon, Rambollin kansainvälisten kaukoenergiatoimintojen johtaja Jens Ole Hansen Kööpenhaminasta kertoo.

– Alkuvaiheen toimituksiimme sisältyvät jäähdytyslaitosten suunnittelu, sijoitus ja lukumäärän määritys, putkiston suunnittelu sekä rakennusten putkiliittymiä koskeva neuvonta. Toisessa vaiheessa konsultoimme asiakasta jäähdytyslaitosten hankinnassa.

Koko rakennushankkeen kokonaispinta-ala on 6,3 miljoonaa neliömetriä ja toteutusaikataulu on noin kymmenen vuotta. Toimeksiantaja on Umm Al Qura for Development & Construction Company. King Abdul Aziz Road -hankkeen odotetaan parantavan alueen oloja mm. hajjina tunnetun pyhiinvaelluksen aikana.


Kuva: Ramboll

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit