10.11.2017, kello 10.42

EDF: Ydinvoimaloiden toimintaikään 10 vuotta lisää

Ranska päivittää ydinvoimavähennystään

Ranskan ympäristöministeri Nicolas Hulot on ilmoittanut, että maan hallitus aikoo tarkastella uudelleen päätöstä, jonka mukaan ydinvoiman osuutta Ranskan sähköntuotantopaletissa on tarkoitus vähentää.

Edellisen presidentin Francois Hollanden aikainen hallitus teki vuonna 2015 päätöksen, jossa tavoitteeksi asetettiin ydinvoimaosuuden laskeminen nykyisestä 75 prosentista 50 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Se merkitsisi, että 17 maan 58 reaktorista pitäisi sulkea.

Hulot'n mielestä tavoite on enemmänkin ohjeellinen kuin sitova. Uudesta tavoitteesta hän ei kuitenkaan maininnut mitään, totesi vain, että ydinvoiman osuutta vähennetään niin nopeasti kuin mahdollista.

Ympäristöministeri lisäsi vielä, että nopeassa tahdissa tehtävä ydinvoimaosuuden vähentäminen kasvattaa Ranskan hiilidioksidipäästöjä, saattaa vaarantaa energianhankinnan turvallisuuden ja merkitä työpaikkojen menettämistä.

Nykyhallitus on sitoutunut siihen, että Ranskan vanhin ydinvoimalaitos, Fessenheim suljetaan presidentti Emmanuel Macronin 5-vuotisen hallintokauden aikana. Macron on sanonut kunnioittavansa edeltäjänsä Hollanden ympäristötavoitteita.

Ranskan ydinvoimaloita pyörittävä valtio-omisteinen EDF on ilmoittanut pidentävänsä laitostensa toimintaikää 40 vuodesta vähintään 50 vuoteen.

Kuva: Stefan Kühn/ Cattenom

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

Oikeasti parhaat maat ilmastomielessä ovat Ruotsi, Ranska Norja ...

No onneksi OL3 ja Fennovoima ydinvoimalat valmistuvat lopultakin.
Ydinvoimalat ovat ylivoimaisesti turvallisimmat sähkön tekijät, päästöttömän siis.
Maailmalla erilaiset hämärät Greepeace, Sierra Clubit, maan Ystävät ym ovat vuosikymmeniä estäneet ydinvoimaloiden rakentamista ja käyttöä - seurauksena esim USAn ja Saksan jatkuvasti kasvavat KHK - ja pienhiukkaspäästöt.
Ihan viime vuosinakin on jouduttu sulkemaan 40-50 v vanhoja ydinvoimaloita Kaliforniassa, vermontissa jne- kukaan ei uskalla otta riskiä rakentaa ne uusiksi- kun lobbarit jurteineen pistää keppejä rattaisiin.
Väittävät että nuo saa suuria rahoja BigOililta, hiililobbylta, kaasu-venäjältä, ym

Oikeasti parhaat maat ilmastomielessä ovat Ruotsi (45% vesivoimaa+ 45% ydinvoimaa), Ranska (80% ydinvoimaa 80-luvulta asti), Norja 100% vesisähköä. Suomikin on pian hyvisten joukossa kun OL3 ja Fv valmistuvat ja rekat kulkee bioenergialla

Ikävästi Euroopan Vihreät lobbaa ydinvoimaa alas, jotta saisivat tilaa kiinalaisille valopaneeleille ja tuulimyllyilleen. Ne vaan pahentaa tilannettakoska ne vaatii 100% varavoimaa kun ei tuulee tai paista

- to marrask. 16 12:19:46 2017