15.02.2018, kello 12.42

Presidentti Macron paljasti energiakorttinsa

Ranskako EU:n ilmastoveturiksi?

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on sanonut, että Euroopan pitäisi mahdollisimman nopeasti luoda toimivat yhteiset energian sisämarkkinat, jotka perustuvat uusiutuvaan energiaan fossiilisten polttoaineiden sijasta.

Macronin ulostulo sai nopeasti vastakaikua uusiutuvan energian yhteisöissä, joista muun muassa Mainstream Renewable Powerin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Eddie O’Connor sanoi, että Euroopan maiden tulisi ottaa vaarin Macronin neuvosta.

O’Connor viittasi lisäksi Macronin esittämään ajatukseen superkantaverkosta, jolla saataisiin yhdistettyä eri maiden sähköverkot toisiinsa niin, että kaikille olisi tarjolla nykyistä edullisempaa sähköä ja että samalla edistettäisiin ilmastotavoitteiden saavuttamista.

Tällaisen silmukkamaisen sähkön supervaltatienä toimivan verkon suunnitteluun tarvitaan O’Connor O’Connorin mukaan joku välkky arkkitehti. Verkko toimisi muun muassa niin, että tuulisina päivinä voitaisiin tuoda tuulisähköä Irlannista manner-Eurooppaan ja Espanjan aurinko voisi taas vastaavasti tuulettomina päivinä valaista Dublinin koteja.

- Viime vuonna Euroopassa tuotettiin ensimmäisen kerran tuulella, auringolla ja biomassalla enemmän sähköä kuin sitä tuotettiin hiilellä. Tämä on selvä merkki meneillään olevasta muutoksesta, mutta sen on edettävä pidemmälle ja nopeammin, O’Connor toteaa.

Lähde: EnergyMarketPrice

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit