18.12.2019, kello 09.28

EU-pankki tuplaa rahoituksensa

Reilut 8 miljardia ilmastotoimiin

Euroopan Investointipankki (EIB) on hyväksynyt 8,1 miljardin euron edestä uutta rahoitusta ilmastotoimiin. Rahat suunnataan kestävään kehitykseen, terveydenhuoltoon ja koulutukseen paitsi Euroopassa myös ympäri maailman.

Rahoituksen piiriin kuuluvat muun muassa suuret ja pienet uusiutuvan energian projektit, sähköisten ajoneuvojen kehittäminen ja kotitalouksien energiatehokkuuden parantaminen. Ilmastonmuutoksesta pahiten kärsivät kehitysmaat saavat vesihuoltoinfransa ja maantieverkostonsa rakentamiseen rahoitusta.

- Ilmastohätätila edellyttää, että toimimme tässä ja nyt. Euroopan Investointipankki vastaa haasteeseen. Kuten vahvistin Madridin ilmastokokouksessa (COP 25), EIB on sitoutunut kaksinkertaistamaan globaaleihin ilmastotoimiin suunnattavan rahoituksensa ja laittamaan seuraavan kymmenen vuoden aikana liikkeelle 1 miljardin euron verran ilmastorahoitusta, pankin pääjohtaja Werner Hoyer sanoo.

Hoyerin mukaan investointipankin nyt hyväksymät hankkeet osoittavat EIB:n sitoutumista siihen, että investoinneilla puhtaaseen energiaan, kestävään liikenteeseen, energiatehokkuuteen, vesihuoltoon ja maatalouteen vähennetään päästöjä ja suojellaan haavoittuvia yhteisöjä äärimmäisiltä sääoloilta.

- Suurin osa näistä projekteista on erittäin innovatiivisia. Ne auttavat meitä käymään käsiksi ilmaston lämpenemiseen, eikä häviäjäosapuolia tule. Kun hoidamme ilmastonmuutosta, kuromme samalla umpeen innovaatioiden investointikuilua Euroopan ja muun maailman välillä. Kyseessä ei ole vaihtokauppa, vaan se että meidän kaikkien on tehtävä kumpikin puoli asiasta, Werner Hoyer lisää.

Lähde: Smart Energy International
Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: Stock

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit