29.04.2019, kello 15.51

Markkinatilanteen muutoksen takia

RWE perui hiilivoimahankkeensa

Saksan toiseksi suurin energiayhtiö RWE on perunut hankkeensa rakentaa uusi hiilivoimalaitos Niederaussemiin. Sen sijaan yhtiö sanoo keskittyvänsä sähköntuotannossaan uusiutuviin energialähteisiin.


Kuvassa osa Niederaussemin nykyistä hiilivoimalaitoskompleksia.

Niederaussemiin kaavailtu BOAplus -voimala olisi käyttänyt polttoaineenaan ruskohiiltä. Peruttuaan hankkeensa RWE ilmoitti samalla, ettei se enää investoi uusiin hiilivoimalaprojekteihin.

BOAplussan oli tarkoitus aiempaa tehokkaampana voimalaitoksena korvata saman laitosalueen aiemmin rakennetut yksiköt. Sen toteutus oli rakennettu markkinaehtoisuuden varaan, mihin viimeisten vuosien kehitys ei enää antanut myöten, yhtiöstä todettiin.

- Tunnistamme velvoitteemme ja jatkamme energiamuutoksen tiellä päättäväisesti, RWE:n toimitusjohtaja Rolf Martin Schmitz sanoi ja jatkoi, että uusilla hiilivoimaloilla ei enää ole sijaa yhtiön tulevaisuuteen suuntaavassa strategiassa. Schmitzin mukaan RWE haluaa saattaa päätökseen liiketoimensa Saksan suurimman energiayhtiön E.Onin kanssa ja aikoo sen jälkeen olla yksi maailman johtavista uusiutuvan energian toimijoista.

Yhtiöstä huomautettiin kuitenkin, että vaikka uusiutuvat kattavat tällä hetkellä 40 prosenttia Saksan sähköntuotantopaletista, olemassa olevia hiilivoimaloita tarvitaan vielä varmuudella tuottamaan varavoimaa. Mutta niiden osuus sähköpaletista pienenee tietysti vähitellen.

RWE:n mukaan pitkän ajan toimitusvarmuuden säilyttäminen edellyttää uusia voimalaitoksia ja sähkönvarastointia. Tästä syystä yhtiö aikoo investoida uusiutuvaan energiaan, varastointi- ja vähähiiliseen teknologiaan kuten kaasupolttoisiin voimalaitoksiin, mikäli markkinatilanne sen suinkin sallii.

Teksti: Jukka Kortelainen/ Kuva: RWE

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit