11.09.2015, kello 15.28

Tavoitteena fossiilisista polttoaineista vapaa liikenne

Sähköautoilijoille oma yhdistys

Suomalaiset sähköautoilijat ovat perustaneet uuden yhdistyksen. Sähköautoilijat ry:n mielestä täyssähköajoneuvot ovat paras vaihtoehto lisätä energiatehokkuutta liikenteessä.

Ikaalisissa otettiin taksiliikenteessä käyttöön tänä syksynä Tesla täyssähköauto.

— Sähköisen liikenteen todellinen edistäminen vaatii kuluttajanäkökulmasta ennen kaikkea täyssähköautoilun edistämistä, toteaa Sähköautoilijat ry:n puheenjohtaja teollisuusneuvos Kari Kallonen.

Sähköautoilun yleistymisen edellytys on kattava latausverkosto. Kallosen mielestä vain tätä kautta sähköautoilu yleistyy ja korvaa nykyisin käytössä olevia liikkumismuotoja.

Sähköautoilijat ry on organisoitunut perinteisistä edunvalvontajärjestöistä poikkeavalla tavalla. Järjestössä on virallisia jäseniä vain pienen ydinryhmä verran. He nojautuvat edunvalvontatyössään epäviralliseen sähköautoilijayhteisöön, joka toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa.

— Haluamme välttää yhdistyksen pyörittämisen byrokratian ja keskittyä olennaiseen eli edunvalvontatehtävään, Kallonen toteaa.

Alan ääni nousee parhaiten esille sosiaalisen median aktiivisissa sähköautoiluryhmissä. Tällaisia on mm. Tesla Club Finland sekä Sähköautot — Nyt -ryhmä. Kyseiset ryhmät kattavat tällä hetkellä yli 800 henkilöä. Ryhmien näkemykset ja kokemukset edustavat Suomen laajinta ja osaavinta kärkeä. 

Sähköautoilijat ry:n perustaminen julkistettiin tänään perjantaina 11.9. Senaatintorilla PopUp-sähköautopäivän tapahtuman yhteydessä.

Kuvat: Essi Keskitalo

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit