11.09.2015, kello 15.53

Virtapiste-latausverkosto liittyi eurooppalaiseen verkostoon

Sähköautoille latinkia ympäri Euroopan

Suomalainen sähköautojen latausverkosto Virtapiste liittyi osaksi 14 Euroopan maata kattavaan Intercharge-latausverkostoon.

Intercharge-latausverkoston asiakkaiksi rekisteröityneet sähköautoilijat voivat ladata autonsa missä tahansa 14 Euroopan maassa. Tähän riittää Suomesta hankittu Virtapiste-tunniste, joka voi olla älypuhelinsovellus tai Virtapiste-kortti. Vastaavasti eurooppalaiset Intercharge-verkoston asiakkaat saavat latinkia autoihinsa Suomessa Virtapisteen latausasemilla.Verkostoon kuuluu yli 3300 latauspistettä.

— Tämä on hieno esimerkki modernista kansainvälisestä latausratkaisusta, jossa asiakas on keskiössä, toteaa Intercharge-verkostoa operoivan Hubject GmbH:n toimitusjohtaja Thomas Daiber.

Sähköautojen latausverkoston laajuus ja luotettavuus vaihtelevat suuresti Euroopan eri maissa. Keski-Euroopassa latauspalvelun hinta on tällä hetkellä huomattavasti korkeampi kuin Suomessa. Latauspalveluiden hinnan voi kuitenkin tarkistaa Virtapiste-sovellutuksesta ennen lataamista. Latauspalveluiden hintakehityksen arvioidaan kuitenkin seurailevan matkapuhelujen hintakehityksestä tuttua kaavaa: alkuvaiheessa verkkovierailu on erittäin kallista, mutta yhteistyön laajetessa hinnat laskevat.

Intercharge-latausverkkoa operoivan Hubject GmbH:n omistajia ovat mm. BMW Group, Daimler, Bosch ja sähköyhtiö RWE.

Kuva: Scanstockphoto

 

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit